CHIAR DIN ZIUA LANSĂRII Listarea iHunt s-a încheiat cu succes

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iulie 2019

Listarea iHunt s-a încheiat cu succes

Cezar Stroe: "Am vândut 10% din companie şi am decis să mă opresc aici momentan"

La preţul de închidere de ieri, valorea de piaţă a iHunt este de 12,19 milioane de lei

Listarea iHunt Technology (HUNT) pe platforma AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a încheiat cu succes chiar din ziua lansării, în condiţiile în care 10% din acţiunile companiei s-au vândut după doar câteva ore de tranzacţionare, aceasta fiind una din condiţiile reuşitei operaţiunii de piaţă.

Cezar Stroe, directorul general al emitentului, ne-a declarat: "Am vândut 10% din companie, adică 1,41 milioane de acţiuni, şi am decis să mă opresc aici momentan. Au fost destui investitori care au vrut să cumpere acţiuni iHunt, astfel încât operaţiunea s-a încheiat astăzi (n.r. ieri). În perioada următoare îmi voi concentra eforturile pentru a-i deservi cât mai bine pe cei care ne-au acordat încrederea, prin achiziţionarea de acţiuni HUNT". -

Directorul iHunt a adăugat: "Încă nu am stabilit o destinaţie clară a sumei încasate pentru cei 10% din companie dar, dacă va fi necesar, voi credita firma cu aceşti bani".

Activitatea iHunt constă în importul de telefoane mobile, gadget-uri şi accesorii, respectiv produse de tip "smarthome" din China (unde compania are o echipă permanentă stabilită în oraşul Shenzhen), urmat de comercializarea produselor în piaţa noastră.

"Deja am intrat în Ungaria şi Bulgaria cu produsele noastre dar vrem ca, într-un an şi jumătate, să ne extindem în Spania, dar şi în alte ţări", ne-a spus Cezar Stroe, care acum deţine 89,5% din retailer--ul online şi producătorul de telefoane mobile.

Potrivit memorandum-ului de lis-tare, iHunt intenţionează să acorde dividende acţionarilor, urmărind un echilibru între politica de investiţii şi cea de dividend, ţinând totodată cont şi de aşteptările investitorilor.

"Acţionarii actuali ai societăţii intenţionează menţinerea procentului de 50% din rezultatul net pentru dis-tribuire de dividende", se arată în prospect.

Titlurile HUNT au încheiat prima zi de tranzacţionare pe AeRO la 0,865 lei, ceea ce ridică valoarea de piaţă a companiei la 12,196 milioane de lei.

Listarea a fost intermediată de casa de brokeraj Goldring, care astfel a ajuns la a patra companie pe care o aduce la cota bursei, după Transilvania Broker de Asigurare (TBK), Aages (AAG) şi Life in Hard (LIH).

Pentru anul 2018, cifra de afaceri a companiei a atins 24,7 milioane de lei, de la 24,1 milioane de lei în anul anterior şi 13,1 milioane lei în 2016. Totuşi, profitul net a scăzut anul trecut la 0,48 milioane de lei, de la 2,14 milioane de lei în anul precedent.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. parcă D-ul Stroe zicea că dacă are succes vinde până la 25%.. Acum se oprește aici.. Care e "combinația"?

    1. Daca vindea mai mult de 10% trebuie sa iti pui intrebari precum "abandoneaza nava?".

      Eu vand asta ca pe un lucru bun. Daca pretul era mai mare probabil vindea mai mult dar avand in vedere ca inca detine 89.5% din companie ramane baiatul motivat sa faca o treaba buna.  

      Cu 75% nu deținea controlul? Orice investitor când cumpără acțiuni se uită printre altele la 2 lucruri principale: PER și FREE-FLOAT adică acțiunile rămase libere la tranzacționare..Cu 10% ești cam "captiv",nu prea poți participa la decizii,ești minoritar.. Părerea mea

      Că să nu mai spun că fiind puține acțiuni la tranzacționare,majoritarul și nu numai,poate influența prețul acțiunilor..

    Pe AeRO ar trebui sa fie o explozie de companii din care doua -trei sa treacă an de an pe segmentul principal. Nu se întâmplă. N-avem mentalitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb