Chimcomplex adoptă Planul de Măsuri de Precauţie şi Dezvoltare Accelerată pentru anul 2024

F.D.
Piaţa de Capital / 10 aprilie

Chimcomplex adoptă Planul de Măsuri de Precauţie şi Dezvoltare Accelerată pentru anul 2024

Chimcomplex (CRC), principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, anunţă aprobarea "Planului de Măsuri de Precauţie şi Dezvoltare Accelerată" pentru anul 2024. Acesta este un răspuns la evoluţiile nefavorabile şi imprevizibile ale mediului de afaceri generate de conflictele militare şi crizele multiple la nivel global, care au culminat cu dificultatea contractării materiilor prime esenţiale pentru Chimcomplex, dar şi cu menţinerea ridicată a preţurilor la gaze naturale, energie electrică, propilenă precum şi la prognozele economice care indică menţinerea trendului negativ şi în perioada următoare, conform unui comunicat de presă al companiei.

Planul vizează reduceri de costuri şi accelerarea investiţiilor, urmărind să asigure stabilitatea şi sustenabilitatea în faţa dificultăţilor prezente şi viitoare. Programul de reduceri de costuri pentru 2024, în urma rezultatelor din 2023, începe de la indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie şi cele ale directorilor, fără a afecta drepturile salariaţilor.

"Aşa este corect să se întâmple în orice companie privată: când avem profit să împărţim, iar când acesta este în scădere să ne modelăm după noua realitate, chiar dacă mă afectează şi pe mine personal. Suntem conştienţi de responsabilitatea noastră faţă de angajaţi şi acţionari, şi ne adaptăm în mod proactiv la schimbările din mediul de afaceri. Este esenţial să gestionăm eficient resursele şi să ne aliniem strategia cu realităţile economice. Prognoza pentru 2024 în varianta realistă indică o uşoară îmbunătăţire, proiecţie care poate fi însă inversată de efectele crizei care încă nu a trecut, de aceea adoptăm o politică de precauţie" a declarat Ştefan Vuza, Preşedinte Chimcomplex.

Indemnizaţiile administratorilor acordate în 2023 au fost deja în scădere cu 71% faţă de 2022 şi vor continua să se reducă şi în 2024 cu încă 10%. Indemnizaţiile sunt strâns legate de rezultatele companiei care a înregistrat un regres semnificativ în 2023 faţă de 2022.

Principalele aspecte ale "Planului de Măsuri de Precauţie şi Dezvoltare Accelerată" pentru anul 2024 includ:

-Redimensionarea structurii de administrare a societăţii, prin reducerea numărului de administratori de la 7 la 5 şi de comisii de la 5 la 3.

-Redimensionarea organigramei şi structurii de management prin desfiinţarea şi/sau comasarea a 11 poziţii de conducere, printre care se numără Director Financiar Adjunct, Director Tehnic Dezvoltare Adjunct, Director General Adjunct, Director Operaţiuni Vâlcea, Director Comercial Adjunct, Director Producţie Adjunct, 3 Directori de Divizie, 2 Directori de Departamente.

-Celelalte drepturi salariale nu vor fi afectate de planul de precauţie ce se va implementa în acest an.

-Accelerarea investiţiilor în 5 proiecte strategice începute în urmă cu 3 ani şi care au ajuns la maturitate.

-Nu se acordă dividende pentru anul financiar 2023 iar profitul rămâne la dispoziţia companiei pentru investiţii şi asigurarea lichidităţii.

-În acelaşi timp, GreenComplex va accelera activităţile de producţie în domeniul chimiei verzi şi reciclării chimice, iar Chimcomplex lansează un studiu de fezabilitate pentru primul combinat de bio-chimie din România, cu activităţi de producţie la Iaşi şi de cercetare la Bucureşti şi Buzău.

-Începând cu data de 1 iunie, dl Steven Hunt, cetăţean britanic, va prelua funcţia de CEO al companiei. Cu peste 40 de ani de experienţă în domeniul executiv, domnul Hunt a ocupat diverse poziţii de conducere în Europa, Asia şi America, consolidându-şi expertiza în management general, comercial şi strategic. În ultimii ani, a îndeplinit roluri cheie, printre care Vicepreşedinte pentru Dezvoltare şi Strategie Comercială la Nouryon Technology Solutions în Regatul Unit, Director de Marketing pentru Polymer Chemicals la AkzoNobel în SUA şi Vicepreşedinte pentru Organic Peroxides la AkzoNobel în China. În cadrul poziţiilor ocupate, domnul Hunt a reuşit să îmbunătăţească performanţa operaţională şi financiară a companiilor, implementând strategii de creştere şi eficientizare. Prin gestionarea cu succes a portofoliului de produse şi a operaţiunilor, a contribuit la creşterea profitabilităţii şi a cotei de piaţă a companiilor pentru care a lucrat.

Experienţa sa include şi managementul cu succes al unor proiecte de expansiune şi restructurare, precum relocarea unei fabrici de producţie în China şi închiderea unei unităţi de producţie în Olanda.

-Domnul Adrian Teotoc a preluat funcţia de CFO al companiei având o experienţă bogată în domeniul financiar şi contabil, acumulată pe parcursul a peste 18 ani în diverse industrii, precum construcţii, auto şi comerţ. Ca Manager Financiar şi Administrativ la Humana People to People România şi Flexitech România a condus cu succes operaţiunile financiare şi administrative ale companiilor, asigurând respectarea standardelor internaţionale de raportare financiară şi realizând creşteri substanţiale ale performanţei financiare. Deţine competenţe solide în raportare financiară, control financiar, management financiar şi analiză financiară, fiind calificat să ofere recomandări strategice şi să implementeze acţiuni de îmbunătăţire a profitabilităţii companiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fwlicitari! In plus, Viza e unul din fff putini patroni care au înțeles și mediatizat declaratia de la Anvers!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb