CHIMCOMPLEX: Apele reziduale reprezintă o sursă de poluare care afectează calitatea apelor de suprafaţă

J.P.
Miscellanea / 23 octombrie 2020

Apele reziduale reprezintă o sursă de poluare care afectează calitatea apelor de suprafaţă

Armand Spiru, Director Comercial Chimcomplex a declarat că prea mulţi români încă nu au acces la apă potabilă sau adecvată pentru consum. În peste 55% din comunele în care există reţele de apă se înregistrează depăşiri la ultimele analize ale DSP-urilor judeţene, conform unui studiu Recorder din luna mai a acestui an, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex: "Este o perioadă în care spiritul de comunitate şi acţiunile intreprinse împreună pot contribui semnificativ la starea noastră de echilibru. Intenţia noastră este să venim în sprijinul administraţiei publice cu pachete de produse complementare, care uşurează procesul de achiziţii şi susţin comunităţile locale. Ne dorim să trăim într-un mediu curat pe care să îl transmitem în condiţii bune copiilor şi nepoţilor noştri. Ne dorim să creem produse eficiente pe care românii să le utilizeze cu încredere şi mândrie, pentru că sunt produse la ei în ţară de chimiştii şi specialişti care şi-au conectat viaţa cu industria chimică românească" .

Armand Spiru, Director Comercial Chimcomplex: "Populaţia creşte şi efectele schimbărilor climatice devin evidente, dar apă curată rămâne esenţială pentru viaţă. Prea mulţi români încă nu au acces la apă potabilă sau adecvată pentru consum. În peste 55% din comunele în care există reţele de apă se înregistrează depăşiri la ultimele analize ale DSP-urilor judeţene, conform unui studiu Recorder din luna mai a acestui an. Trebuie să ne asigurăm că sănătatea cetăţenilor este în siguranţă. Chimcomplex este unicul producător în România al substanţelor active biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu, clorură de var. Aceste produse sunt utilizate în procesul de tratare, dezinfecţie şi purificarea apei potabile pentru 100% din consumul total din România, dar şi din Moldova, Bulgaria şi parţial în Ucraina şi Serbia."

Hipocloritul de sodiu 12,5% şi clorul sunt utilizate în clorinarea apelor potabile, reziduale şi a celor pentru piscine de peste 50 de ani. Utilizarea de substanţe biocide pentru clorinarea apelor reprezintă un pas semnificativ către atingerea obiectivelor generale de asigurare a unei alimentări continue cu apă potabilă curată a întregii populaţii fie că este din judeţ, oraş sau sat.

"Când viscolul şi zăpada pun stăpânire pe România, când ninge neîncetat de mai multe ore, iar zăpada este viscolită de vântul care suflă în rafale traficul se desfăşoară cu greutate şi încep să apară drumurile blocate. Ştim cu toţii scenariul acesta, îl trăim anual. Combaterea poleiului şi înzăpezirii se face utilizând atât materiale antiderapante, cât şi fondanţi chimici. Pentru temperaturi scăzute Chimcomplex produce şi comercializează clorura de calciu sub formă de soluţie 30% şi sub formă de fulgi. Aceasta poate fi utilizată în scopul prevenirii îngheţului, a înmuierii şi topirii stratului de gheaţă, a combaterii poleiului, gheţii şi zăpezii de pe drumuri. Se poate salva astfel timp pierdut în trafic, resurse umane importante alocate pentru deszăpezire şi protejează cetăţenii de riscul unor accidentări. Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă cu materiale antiîngheţ performante şi în cantităţi suficiente pentru piaţa internă" a mai continuat Armand Spiru.

România are o populaţie de peste 22 de milioane de locuitori. Apele reziduale produse de populaţie şi de sectorul industrial reprezintă o sursă de poluare care afectează calitatea apelor de suprafaţă, în care acestea se deversează. În multe cazuri râurile poluate reprezintă surse de apă potabilă pentru alte localităţi, iar în plus poluarea provoacă dezechilibre majore ale ecosistemelor acvatice. Epurarea apelor reziduale se poate face cu un produs local, fabricat pe platformele Chimcomplex şi anume clorura ferică. La adăugare în apă, clorura ferică are acţiune complexă de coagulare şi precipitare a impurităţilor şi reţinerea mirosurilor. Rezultatul constă în limpezirea apei şi îmbunătăţirea proprietăţilor organoleptice. Utilizarea de clorură ferică în staţiile de epurare reprezintă un pas semnificativ către atingerea obiectivelor generale de reducere a riscului la adresa sănătăţii umane şi a mediului cauzat de tratarea necorespunzătoare a apelor de canal.

"Tratarea apelor reziduale oraşeneşti şi industriale din România se face în raport de 85% din total necesar naţional cu produsele noastre. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre tratarea apelor reziduale din Moldova şi Bulgaria." a adăugat Armand Spiru.

În contextul actual se pune mare accent pe prevenţie şi dezinfecţie. Hipocloritul de sodiu soluţie cu concentraţie în clor activ de 1,25% este gata de folosit pentru lupta împotriva coronavirus. Eficacitatea anti-coronavirus a Hipocloritului 1,25% este confirmată de laboratorului J.S. Hamilton, certificat la nivel internaţional. Acesta poate fi utilizat ca atare sau diluat la o concentraţie de 0,5%, în condiţii de siguranţă, pentru dezinfecţia generală a suprafeţelor tari exterioare şi interioare, prin ştergere sau pulverizare, în spaţii publice şi private: secţii de spital, cabinete medicale, grupuri sanitare, şcoli, grădiniţe, universităţi, hoteluri, restaurante, bucătării, pensiuni, saloane de înfrumuseţare, stadioane, teatre, mijloace de transport în comun, cât şi în spaţii exterioare, cum sunt terasele, parcurile şi amplasamentele publice, etc, mai arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb