Chimcomplex ar putea reveni în cursa pentru achiziţia Oltchim, după eşecul din 2012

Ioana Dogaru
Companii / 11 februarie 2016

Chimcomplex ar putea reveni în cursa pentru achiziţia Oltchim, după eşecul din 2012

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti (CHOB), companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, vor decide la mijlocul lunii martie asupra participării Chimcomplex la procesul de achiziţionare a combinatului chimic Oltchim, singur sau în asociere cu potenţiali investitori, se arată într-un convocator transmis de Chimcomplex Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, acţionarii vor vota şi o propunere pentru atragerea de către Chimcomplex a unor împrumuturi de până la 95 de milioane de euro, fondurile astfel obţinute urmând să fie utilizate pentru completarea sumei necesare achiziţiei "activelor Olcthim sau şi/sau a părţilor sociale ale Oltchim SPV", se arată în convocatorul citat.

Chimcomplex a intenţionat şi în trecut să preia Oltchim. În 2012, Chimcomplex a depus o ofertă pentru combinat, dar aceasta nu a fost selectată câştigătoare a licitaţiei, procedura eşuând ulterior, iar în decembrie 2013 Chimcomplex anunţa o majorare de capital de 157 milioane lei şi că vrea să cumpere activele viabile ale Oltchim, aminteşte Mediafax.

În luna iulie, conducerea Chimcomplex şi-a reafirmat intenţia de a achiziţiona Oltchim, urmând ca ulterior cele două combinate să fie integrate în Compania Română de Chimie, precizează sursa citată.

Compania de stat din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă, planul de reorganizare prevăzând vânzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro, aminteşte Mediafax.

Planul prevede trei variante de valorificare a patromoniului combinatului, una dintre acestea vizând vânzarea Oltchim SPV, care ar urma să fie înfiinţat prin preluarea activelor viabile ale combinatului, fără datorii, iar alta conversia creanţelor creditorilor garantaţi şi bugetari în acţiuni, parţial sau integral. Cea de-a treia variantă se referă la darea în plată a bunurilor imobile terenuri şi clădiri către creditorii bugetari, informează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vuza tot isi face reclama ca o sa preia Oltchim. Niciodata nu a intentionat cu adevarat sa cumpere Oltchim, doar a lansat zvonuri si declaratii incendiare, ca sa iasa in presa.

    1. Prin majorarea de capital social pe care o face Vuza Stefan, dilueaza micii investitori. Cine e prostul sa dea 1,26 lei pe actiune cand poate lua din piata la 0,6 lei!? Mare hotie! E un fel de albire de bani.

      Pai Vuza primeste bani indirect de la Chimcomplex iar cu banii aceia, cumpara actiuni de la Chimcomplex.

      Chimcomplex imprumuta firmele din grupul SCR iar Vuza foloseste acei bani ca sa cumpere mai departe actiuni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb