Chimcomplex: "La multă viaţă în ani, România!"

Companii / 1 decembrie 2023

Chimcomplex: "La multă viaţă în ani, România!"

România împlineşte 105 ani, iar Compania Română de Chimie (CRC) sărbătoreşte 5 ani de existenţă. Pentru a marca aceste momente importante, am decis să realizăm ceva remarcabil: mai multe echipe de români, formate din iubitori ai muntelui, peste jumătate din ei fiind angajaţi Chimcomplex, vor urca pe cele mai înalte vârfuri montane, pentru a sărbători 1 Decembrie.

O echipă de 30 de angajaţi Chimcomplex flutură astăzi steagul naţional de pe cel mai înalt vârf din România, Vf. Moldoveanu, la 2544 de metri. Cinci români, în frunte cu Ştefan Vuza - Preşedintele Chimcomplex, sărbătoresc pe Aconcagua, cel mai înalt varf al Americii de Sud, Americii de Nord, Emisferei Sudice cât şi cel mai înalt vârf din lume după lanţul Himalayan. Expediţiile au loc cu sprijinul profesionist al Federaţiei Române de Turism Sportiv (FRTS).

În plus, alte companii antreprenoriale româneşti şi asociaţii susţin iniţiativa şi vor arbora steagul României în Alpii Austrieci şi Kilimanjaro.

De ce facem toate acestea? Pentru că avem un "munte de respect" pentru ţara care ne-a dat totul!

Într-o lume în care mulţi au uitat să fie români, noi, cu voinţa şi dedicarea noastră, vrem să facem diferenţa.

Suntem mândri să fim parte dintr-o istorie de succes în industria românească, iar această expediţie este o modalitate unică de a sărbători nu doar realizările noastre, ci şi cei 105 ani de existenţă a Mândrei Românii.

Am reuşit să depăşim obstacolele pentru a transforma Chimcomplex într-un lider al industriei chimice româneşti. Cu 70 de ani de la inaugurarea combinatului Chimcomplex Borzeşti şi 5 ani de când Ştefan Vuza a achiziţionat activele Oltchim şi a salvat combinatul de la faliment am devenit un lider de necontestat al industriei chimice naţionale, cândva vârful de lance al României.

În 2021, Chimcomplex a înregistrat cea mai mare creştere din istorie pe Bursa de Valori Bucureşti, cu 1.200%, şi a devenit lider în creşterea pe toate bursele europene. Ne concentrăm acum pe consolidarea rezultatelor pozitive şi integrarea Chimcomplex în economia circulară europeană. Această expediţie simbolizează forţa, determinarea şi capacitatea noastră de a depăşi orice obstacol, indiferent cât de înalt sau dificil ar fi. Iar alături de noi vrem să creem o mişcare de spijin pentru alte companii antreprenoriale româneşti care pot şi îşi doresc să se dezvolte.

Strategia de dezvoltare Chimcomplex este de a merge contra curentului de aceea vom continua să investim masiv, în comparaţie cu ceilalţi jucători din chimie care s-au oprit! Ne poziţionăm spre eficienţă tehnologică şi energetică, chimia verde circulară şi investiţii în hidrogen.

Anul acesta am finalizat investiţia la cea mai mare centrală de cogenerare de înaltă eficienţă construită în România în ultimii 11 ani. Acestă investiţie va creşte capacitatea noastră energetică cu încă 49.6 MWh, ce poate fi folosită de întreaga platformă industrială Chimcomplex Râmnicu Vâlcea.

Această nouă componentă a sistemului nu doar că ne va asigura necesarul de energie în timp ce va reduce emisiile de CO2 cu peste 88.000 de tone pe an în prima etapă, ci ne va ajuta să fim şi mai competitivi din punct de vedere economic pe o piaţă europeană din ce în ce mai dinamică.

Suntem o companie strategică din punct de vedere al anumitor substanţe chimice pe care le producem, 95% din apa potabilă şi menajeră din România şi din alte 4 ţări din zona Balcanică este tratată cu substanţele active pe care le producem în combínatele de la Rm. Vâlcea şi Oneşti.

Chimcomplex continuă reintegrarea fabricilor de pe platforma Oltchim şi extinde în mod semnificativ portofoliul de servicii al companiei, crescându-şi astfel prezenţa şi în alte sectoare industriale. În luna mai 2022 am achiziţionat compania Sistemplast S.A. Râmnicu Vâlcea iar anterior achiziţionasem activele CET Govora. Aceste achiziţii susţin strategia de creştere şi diversificare.

Grupul CRC din care face parte Chimcomplex include acum încă alte 18 societăţi comerciale împărţite pe divizii şi domenii de activitate diverse.

Continuăm să livrăm în permanenţă produse esenţiale pentru 48 de ţări, de pe 5 continente, pentru aproximativ 780 de clienţi. Suntem parte dintr-un lanţ valoric internaţional care produce substanţe chimice vitale pentru siguranţa şi confortul populaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb