Chimcomplex - proiect nou de investitii la Rm. Valcea

D.R.
Comunicate de presă / 23 august 2023

Chimcomplex - proiect nou de investitii la Rm. Valcea

Chimcomplex S.A Borzeşti a semnat contractul de finanţare şi este în curs de implementare a etapei a doua pentru proiectul "Cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz, flexibilă, în sectorul încălzirii centralizate Rm. Vâlcea", cofinanţat, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă Pilonul I. Tranziţie verde - Componenta C6 Energie Măsura de investiţii 3 - Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile şi de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică şi termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea atingerii unei decarbonizări profunde , informează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Proiectul vizează realizarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă care să deservească municipiul Râmnicu Vâlcea începând cu anul 2026. Valoarea totală a proiectului este de 689.393.524,37 lei din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 405.000.000 lei, afirmă sursa citată.

Proiectul se implementează de către Chimcomplex S.A Borzeşti, în perioada 27.01.2023 - 31.12.2025, precizează sursa citată.

Obiectivele proiectului sunt: reducerea cu 84.468 tCO2 /an a gazelor cu efect de seră la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea; creşterea capacităţii instalate în cogenerare de înaltă eficienţă cu 108 MW; reducerea consumului anual de energie primară cu 418.105 MWh prin realizarea unei capacităţi de producţie pe gaz de 108 MW, flexibile şi de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică şi termică (CHP) pentru alimentarea cu energie termică a locuitorilor din Râmnicu-Vâlcea într-o perioadă de 36 luni de la semnarea contractului de finanţare, menţionează sursa citată.

Proiectul propus contribuie pozitiv la atenuarea provocărilor cu care se confruntă România în tranziţia de la sursele de energie pe bază de cărbune şi lignit, în mod specific, asigurând alimentarea cu energie termică a municipiului Rm. Vâlcea, în condiţii de eficienţă energetică competitivă la nivel european, relatează sursa citată.(C)

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. FOARTE BINE !!!!!!!!!!!!!! UITE , CA SE POATE ....... SE POT FACE PROIECTE MARI SI IN ROMANIA , CEA UITATA DE DUMNEZEU .......... DAR : DIN PARTEA CUI SE POATE , VA ROG ??????? DIN PARTEA SECTORULUI PRIVAT .......... BINENTELES ....... DACA MAI RAMANEA IN MAINILE STATULUI ROMAN , ACUMA , LA ORA ASTA ( CHIMCOMPLEX ) , ERA PRAF SI PULBERE .............. SE VINDEA LA LICITATII , PE BUCATELE ..... ASA CUM SE CHINUIE DE MULTA VREME CEI DE LA PUTERE , SA IA CATIVA BANUTI , PE CE-A MAI RAMAS DIN VECHEA '''''''''''' OLTCHIM '''''''''''' , AJUNSA O RUINA , IN CURTEA CAREIA SE MAI IMPERECHEAZA DOAR CAINII - VAGABONZI .................. NU EXAGEREZ DELOC , SA STITI ....... ASTA ERA SOARTA COMPANIEI , AZI ..... CAND E VORBA DE BANII LOR PERSONALI , PATRONII INTRA SI IN FOC DACA E NEVOIE ........ DE ASTA A-MI PLACE MIE MULT , DE SECTORUL ASTA , ATAT DE URAT DE GUVERNATII NOSTRII COMUNISTI !!!!!!!!!!! LA ''''''''''' CAPITALISTI ... ''''''''' , SE POATE ............ LA COMUNISTI ........ NU SE POATE ......... DE CE ????? PAI : FOARTE SIMPLU ; NU SE POATE !!!!!!!!!!!! NOI .... NU PUTEM !!!!!!!!!!!!! DE CE NU PUTETI ?????? DU-TE BAI , DRACU ''''''' !!! CINE ESTI TU , CA SA NE INTREBI PE NOI ?????????? CE ??? TU ...... AI SCOALA NOASTRA ??????? SI , DACA AVETI SCOALA .... CE ??? DE CE NU PUTETI ...... SIMPLU ....... !!! EU ... ASTA VA INTREB ...... DE CE NU SE POATE , IN SECTORUL DE STAT ????????? SE POATE VAD .... 1 SINGUR LUCRU ......... SALARII CAT DE MARI !!!!!!!!!! PE CARE MUNCA ?????? CE FACETI VOI , CA SA VA MERITATI BANII ASTIA ??????????????? CE ???????????????????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb