China a anunţat un pachet financiar de 1,4 trilioane de dolari pentru a aborda datoria "ascunsă" a guvernelor locale

R.S.
Internaţional / 9 noiembrie

China a anunţat un pachet financiar de 1,4 trilioane de dolari pentru a aborda datoria "ascunsă" a guvernelor locale

China a anunţat vineri un pachet de finanţare de 10 trilioane de yuani (1,4 trilioane de dolari), pe o perioadă de cinci ani, pentru a ajuta la rezolvarea problemelor de datorii ale guvernelor locale şi a semnalat că vor urma măsuri de sprijin economic suplimentar anul viitor, transmite CNBC.

Ministrul Finanţelor, Lan Fo'an, a declarat că autorităţile planifică să utilizeze "activ" spaţiul disponibil pentru deficit, care ar putea fi extins în 2024, sugerând că măsurile suplimentare vor fi orientate spre stabilizarea creşterii economice.

Comitetul permanent al Congresului Naţional al Poporului a aprobat o propunere de creştere a limitei de îndatorare pentru autorităţile locale cu 6 trilioane de yuani, iar măsura va fi implementată până la sfârşitul anului 2026, câte 2 trilioane de yuani anual. De asemenea, autorităţile centrale vor emite anual obligaţiuni speciale de 800 de miliarde de yuani pentru guvernele locale, pe o perioadă de cinci ani, scrie CNBC.

Aceste măsuri sunt menite să reducă presiunile financiare asupra guvernelor locale şi să sprijine dezvoltarea economică.

Estimările sugerează că datoria "ascunsă" a guvernelor locale, care a atins 14,3 trilioane de yuani la sfârşitul anului 2023, ar putea scădea la 2,3 trilioane de yuani până în 2028.

Haizhong Chang, director executiv pentru corporative la Fitch Bohua, a declarat că măsurile sunt o dovadă clară a schimbării politicii economice a guvernului central şi a remarcat că suma destinată rezolvării datoriilor depăşeşte aşteptările pieţei. Cu toate acestea, programul de schimb al datoriilor a fost sub aşteptările unor investitori, aceştia anticipând măsuri fiscale directe mai consistente.

Deşi măsurile de stimulare au început să crească încă din septembrie pentru a stabiliza piaţa imobiliară şi economia, autorităţile nu au anunţat modificări majore în politica deficitului bugetar. Analiştii se aşteaptă la o creştere a sprijinului fiscal în viitor, mai ales după recentele alegeri din Statele Unite, conform CNBC.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cred ca a sosit momentul ca si Europa sa treaca la sume de ordinul trilioanelor pentru a tine pasul cu celelalte economii.

    1. Nu ar fi o idee rea... insa ... europa nu poate pentru ca:

      1) euro nu are puterea de rezerva internationala a dolarului din contra, scade ca influenta (yuanul este a doua moneda cel mai utilizata in comert dupa dolar), 

      2) zona UE este supra-indatorata, prin comparatie cu China si deci nu are de unde tipari miile de miliarde despre care vorbesti

      3) zona UE este foarte necompetitiva, Franta are vreo 25-37 de zile de concediu platit plus alte beneficii. Se munceste putin in Europa, se platesc taxe uriase. 

      E suferință mare în Soviet. Chinezii astupă găuri ascunse.

      the US dollar remained the world's most-trade currency with a 46.64-percent-share of global payments. The euro, at 23.02 percent, and the pound, at 7.1 percent, were the second and the third most-traded currencies. 

      esti cu capul copile. yuanul are o cota infima din piata internationala cu toate ca china este a 2 economie mondiala Asta se intampla pt ca absolut nimeni nu are incredere in moneda chinezeasca. Francul elvetian enmult 8naintea yuanului de exemplu.

      Zona euro nu aee o problema cu insatorarwa sau concediu prea mult. Zona euro are o problema cu energia. Si problema asta este in mare parte de creatie proprie. Din pacate nu cred ca o sa o depasim prea curand. 

      Prea multe femei isterice in conducerea UE au dus la situatia prezenta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
fleetconference.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb