China a efectuat manevre navale şi aeriene în apropierea Taiwanului

G.D.
Internaţional / 25 decembrie 2022

China a efectuat manevre navale şi aeriene în apropierea Taiwanului

Armata Chinei a anunţat că a realizat astăzi manevre navale şi aeriene în apropierea Taiwanului, ca răspuns la o provocare taiwanezo-americană nespecificată, potrivit Reuters, notează Agerpres.

"Vom lua toate măsurile necesare pentru a apăra suveranitatea, integritatea teritorială", a anunţat Comandamentul Teatrului Estic al Armatei de Eliberare a Poporului într-o declaraţie, fără a oferi alte detalii.

Separat, agenţia de presă Xinhua a difuzat ieri o ştire în care un purtător de cuvânt al armatei chineze îşi exprima profunda nemulţumire şi opoziţia fermă faţă de conţinutul referitor la China inclus într-un nou act legislativ de apărare american.

Documentul SUA adoptat recent, denumit Actul de Autorizare pentru Anul Fiscal 2023 al Apărării Naţionale, include mai multe prevederi negative care au legătură cu China, care nu doar că subminează suveranitatea, securitatea şi interesele de dezvoltare ale Chinei, ci afectează şi relaţiile dintre cele două ţări şi armate, a declarat Tan Kefei, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale de la Beijing.

Prevederile acestui document prezintă fără motiv China drept o ameninţare şi se amestecă în mod nechibzuit în afacerile interne ale Chinei pentru a găsi scuze pentru SUA să-şi sporească cheltuielile militare şi să-şi menţină hegemonia, a spus Tan, care a adăugat că decizia nu va face decât să afecteze pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan şi să sporească riscul unei confruntări militare între China şi SUA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. OMENIREA,este in pragul unui nou razboi mondial,care o sa fie mai sangeros decat razboiul declansat de rusi in ukraina. TAIVANUL,nu o sa reziste nici doua zile in fata chinei,iar un razboi china-sua,v-a duce la al treilea razboi mondial. Cei mai sangerosi militari din lume,sunt asiaticii. Sa ne amintim de atrocitatile facute de armata japoneza in al doilea razboi mondial,iar armata japoniei nu a fost infranta decat atunci cand americani au bombargat hirosima si nagasaki cu bombe atomice. Daca intre china si sua v-a incepe un razboi,acele v-a insemna SFARSITUL LUMII.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb