China acuză SUA că ''alimentează flăcările războiului'' în Ucraina

D.T.
Internaţional / 2 martie 2023

China acuză SUA că ''alimentează flăcările războiului'' în Ucraina

China a acuzat astăzi SUA că ''alimentează flăcările războiului'' prin intermediul ''trimiterii de arme letale în Ucraina'', după ce secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a apreciat că gigantul asiatic ''nu poate prezenta propuneri de pace câtă vreme aţâţă focul aprins de Rusia'', transmite Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a MAE chinez, Mao Ning, a exprimat în conferinţa de presă zilnică a ministerului ''opoziţia fermă'' a Chinei faţă de declaraţiile lui Blinken, despre care a apreciat că ''diseminează dezinformări'', continuă cursa.

''China a păstrat mereu o atitudine obiectivă şi justă, şi este decisă să promoveze negocieri de pace şi o soluţie politică la criză. China se află mereu de partea păcii şi a dialogului'', a declarat Mao.

În februarie, Blinken a afirmat că are dovezi cum că ţara asiatică ia în calcul trimiterea de arme în Rusia, lucru negat de Beijing. Mao a insistat ca Washingtonul ''să reflecteze, să înceteze să mai creeze confuzie în rândul populaţiei şi să acţioneze pentru promovarea păcii şi a dialogului''.

Separat, ministrul de externe chinez, Qin Gang, a declarat astăzi, în intervenţia sa la reuniunea miniştrilor de externe din G20, care se desfăşoară la New Delhi (India), că ţara sa ''se va afla mereu de partea păcii, va promova activ negocieri de pace şi va juca un rol constructiv'' în războiul din Ucraina. Mai mult, Qin a cerut ''responsabilitate'' din partea omologilor săi pentru a înfrunta ''turbulenta situaţie internaţională'' şi respingerea poziţiilor unilaterale, informează sursa citată.

Qin s-a referit şi la ''Iniţiativa Securităţii Globale'', un proiect anunţat de preşedintele chinez Xi Jinping în 2022 care se opune folosirii sancţiunilor pe scena internaţională, şi la planul de pace în 12 puncte al Chinei, prezentat vinerea trecută, în contextul marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

China întreţine o poziţie ambiguă în privinţa războiului din Ucraina, cerând deopotrivă respectarea ''integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor'', inclusiv a Ucrainei, şi atenţie faţă de ''preocupările legitime ale tuturor ţărilor'', printre care şi Rusia.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. China nu acuza,

    constata un fapt real 

    1. Pai daca rusia trage cu rachete in blocuri de locuinte Ucraina nu trebuie sa se apere??

      Da,doar că SUA poate începe șă agite apele și în Taiwan...așa că China va trebui să tacă.

      Ucraina e regina Europei. 

      NATO nu va fi parte beligerantă,NATO poate doar furniza armament Ukrainei și nici o problemă,fără ezitare Ukraina poate ataca China.

      Ucraina ar trebui sa fie Tibet-ul rusesc?

    Si din avion se vede asta, doar orb sa nu fii! Chinezii nu ne spun practic nici o noutate, doar ca, prin statutul lor in Lume, dau o greutate acestei stiri, altfel banale!

    1. Si din avion se vede duplicitatea chinezilor care sunt ciuma pentru toti vecinii in afara de Coreea de Nord si Rusia, fratii lor intr-u simt si gandire, doar orb sau trol sa nu fii!

    sI CHINA intretine razboiul prin pompare de bani in rusia.

    poate si mai mult decat doar bani. 

    si sunt de fapt singurii care ar putea opri razboiul. ca principal aliat a lui putler pot sa-i ceara oprirea razboiului.

    razboiul e sustinut de china. cu bani. 

    1. Deci hai sa atacam militar Rusia si China,cu al 3-lea Razboi Mondial,

      ce idee minunata,dar ce ar fi sa intrebam si pe cei INCORPORABILI

      daca sunt de acord cu acesta parere "minunata" a mediei occidentale 

      Ukraina e dispusă să atace China.Zele e GOD(Zilla).

      ti-a revenit pofta de stiri cu GOD(Zilla)?

      Ti-au marit plata sau e ceva ciclic? 

    Mama ce de rusnaci ofuscati pe aici!

    Mergeti ma in tara voastra daca nu va place in vest/occident!

    Go home russians! 

    1. Ba retardateule, du-te-n ma-ta la drogatii aia din SUA, sa ti-o traga imigrantii negrii pe sub podurile unde o sa dormi. E bine asa ?

      De ce te ofuschezi "moi drug"? - tocmai demonstrezi ca esti mujic ca si toti neispravitii betivani care mor aiurea prin Ucraina. Vezi ca si computerul sau telefonul de pe care scri, masina cu care mergi sau autobuzul sunt occidentale. Roiu la tatuca Putin sa-ti arunce copeicile ca ti-ai facut treaba.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb