China ironizează criza de Covid din India

G.B
Internaţional / 3 mai 2021

China ironizează criza de Covid din India

China a ironizat situaţia gravă din India provocată de pandemia de coronavirus printr-o postare pe Weibo, o reţea de socializare folosită de poporul chinez. Ironia, venită la o zi după ce preşedintele chinez Xi Jinping a transmis condoleanţe prim-ministrului indian Narendra Modi, a atras imediat numeroase critici, potrivit BBC, citată de digi24.ro.

Postarea a fost făcută de un cont care aparţinea Comisiei Centrale pentru Afaceri Politice şi Juridice a Partidului Comunist Chinez şi conţinea o poză care arăta lansarea unei rachete în China, alături de o fotografie în care erau incinerate cadavrele victimelor Covid din India.

Totodată, imaginea era însoţită de textul "Aprinderea unui foc în China vs. aprinderea unui foc în India".

Utilizatorii reţelei sociale au criticat imediat ironia Chinei, descriind postarea ca fiind "inadecvată". Ulterior, postarea a fost ştearsă.

Ironia care a provocat controverse în online a venit la doar o zi după ce preşedintele chinez Xi Jinping a transmis un mesaj de condoleanţe prim-ministrului indian Narendra Modi.

India a înregistrat ieri un nou record negativ: 3.689 de decese asociate Covid-19, la o zi după ce a devenit prima ţară la nivel mondial care anunţa peste 400.000 de cazuri noi într-o singură zi.

Cifrele reale sunt, însă, mult mai ridicate din cauza testelor insuficiente şi a unei înregistrări inexacte a cauzei decesului, spun numeroşi experţi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. whatever, 300000 de cazuri zilnice e ca si cand noi am avea 4500. 3400 de morti pe zi e ca si cand noi am avea 50. e exagerata total "criza" din India. de ce?

    1. Simplu. Propaganda trebuie sa bage frica in oameni pentru a se vaccina. "Uite, vezi ce se poate intampla".

      Vaccinurile sunt un esec medical, sunt prea dure cu sistemul imunitar al gazdei si provoaca enorm de multe efecte secundare. Nu au aprobare decat pentru utilizare in caz de urgenta. 

    Situația din India nu e roză însă chiar și așa India, la milion de locuitori, are de 9 ori mai puține decese COVID decât România, de 11 ori mai puține decât Franța, de 14 ori mai puține decât Belgia, șamd.

    Evident că numerele absolute din India par mari pentru că ... populația Indiei e uriașă. Dar să facem însă un mic exercițiu de calcul: Franța a avut un maxim de pozitivi COVID de 60K pe zi (0.1% populație). India are acum 370K - raportat la populație e 0.02%. Deci situația în India acum e mai bună decât fusese în România sau Franța în vârful "valului" 2 sau 3. 

    1. ar trebui sa adunam numerele din UE si sa le inmultim cu 2,5 :) asta e India

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb