China nu renunţă la măsurile de stimulare a economiei

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 septembrie 2009

Autorităţile din China continuă să stimuleze economia.

Autorităţile din China continuă să stimuleze economia.

Redresarea este fragilă

China va continua să aplice în mod constant politica sa de cheltuieli guvernamentale masive, întrucât redresarea economiei ţării este, încă, fragilă, anunţă premierul Wen Jiabao.

"Ar trebui să implementăm pe deplin politicile, să le îmbunătăţim în mod continuu, să descoperim şi să rezolvăm noile probleme la timpul potrivit", a spus Wen Jiabao la Forumul Economic Mondial, organizat la Dalian. Oficialul de la Beijing a precizat: "Ar trebui să fim agili şi să prevenim toate riscurile potenţiale, inclusiv inflaţia".

Preţurile de consum din China au scăzut vreme de şase luni consecutiv, însă economiştii cred că ar putea reveni inflaţia, alimentată de creşterea record a creditării în primul semestru din acest an.

"Baza redresării economiei Chinei nu este stabilă, solidă şi nici echilibrată", a mai afirmat Wen Jiabao, menţionând: "Nu putem şi nici nu vom schimba direcţia politicilor noastre într-un moment nepotrivit. Prioritatea noastră de top este să menţinem o creştere economică stabilă şi rapidă".

300 miliarde dolari pentru construcţia de căi ferate

China preconizează să investească aproape 300 de miliarde de dolari în construcţia a 42 de linii de tren de mare viteză, până în 2012.

Potrivit inginerului şef adjunct al Ministerului pentru Căi Ferate, Zhang Shuguang, peste trei ani China speră să dispună de 13.000 de kilometri suplimentari de cale ferată şi de trenuri care să ruleze cu viteze de până la 350 km/h. Aceeaşi sursă a apreciat că, în 2012, cea mai mare economie asiatică va dispune de opt magistrale principale de tren de mare viteză care vor lega atât nordul de sudul ţării, cât şi estul de vest.

Zhang Shuguang a subliniat că, în prezent, China dispune de cea mai avansată tehnologie feroviară de mare viteză din lume, după ce a beneficiat de transferuri de tehnologie de la principalele companii străine care activează în acest sector: "Bombardier", "Alstom" şi "Siemens". În acest sens, Zhang Shuguang a anunţat că un tren chinez de mare viteză, capabil să ruleze la o viteză de până la 500 km/h, va fi testat până la finele lui 2010.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb