China pregăteşte o anchetă pe piaţa auto, pentru cartel

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 august 2013

China - cea mai mare piaţă auto din lume - este o sursă esenţială de venit pentru multe companii străine din domeniu.

China - cea mai mare piaţă auto din lume - este o sursă esenţială de venit pentru multe companii străine din domeniu.

O asociaţie de automobile din China colectează date cu privire la preţul tuturor maşinilor străine vândute în ţară, realizând astfel o analiză pe care urmează să o înmâneze unei agenţii guvernamentale ce a amendat mai multe companii pentru stabilirea preţurilor (cartel) în diverse sectoare, de la producţia de lapte praf la cea de bijuterii, conform Reuters.

Asociaţia Dealerilor de Automobile din China (CADA) a realizat începând de anul trecut această cercetare pentru Comisia Naţională de Dezvoltare şi Reformă (NDRC), conform afirmaţiilor făcute de Luo Lei, secretar general adjunct al asociaţiei. Luo a declarat că NDRC vrea să afle dacă producătorii auto au stabilit un preţ minim de vânzare cu amănuntul pentru dealerii din China, măsură considerată că ar putea contraveni legii anti-monopol.

NDRC a refuzat să facă vreo afirmaţie cu privire la examinarea pieţei auto. La rândul lor, directorii de companii auto străine au declarat că nu au ştiinţă despre vreo cercetare a pieţei pe care ei activează, realizată de CADA, ori de vreo anchetă pregătită de NDRC.

Conform spuselor lui Luo, asociaţia şi-a îndreptat atenţia către autoturismele importate şi cele produse de companiile străine în asociaţie cu partenerii lor locali. "Analizăm toate brandurile, inclusiv pe cele importate şi mărcile fabricate de societăţile mixte locale", a afirmat Luo, fără să ofere detalii privind momentul exact la care CADA a început cercetarea, când ar putea s-o finalizeze, ori de ce durează atât timp. Luo a menţionat, însă, că asociaţia a constatat o diferenţă mare între preţurile autoturismelor importate în China şi preţurile internaţionale ale acestora.

Un oficial CADA, care a dorit să rămână anonim, a afirmat, citat de Reuters, că asociaţia colectează date cu privire la preţurile interne şi cele internaţionale ale unor branduri, dar şi informaţii privind marjele de profit, costurile companiilor auto şi diversele taxe aplicate vehiculelor.

Producătorii străini şi partenerii lor din China deţin circa trei sferturi din piaţa de profil a acestei ţări. Importurile privesc în special autovehicule de lux, care au reprezentat 5,7% din totalul autoturismelor vândute în China, anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb