China produce un posibil vaccin împotriva noului coronavirus, denumit "Coronavac"

M.I.
Internaţional / 30 aprilie 2020

China produce un posibil vaccin împotriva noului coronavirus, denumit "Coronavac"

Unul dintre cele patru laboratoare chineze autorizate să efectueze teste clinice - Sinovac Biotech - se declară pregătit să producă 100 de milioane de doze pe an din vaccinul său experimental împotriva noului coronavirus, apărut în China la sfârşitul lui 2019 şi care s-a răspândit în întreaga lume - în pofida faptului că acesta nu a trecut toate probele, relatează AFP.

Un bărbat în halat alb exhibă unul dintre aceste vaccinuri, într-un laborator din nordul Beijingului. Poate că ţine în mână remediul atât de mult aşteptat.

Laboratorul se arată încrezător. În 2009 a luat-o înaintea concurenţei şi a devenit primul în lume care a pus pe piaţă un vaccin împotriva gripei porcine H1N1.

În vastele sale instalaţii de la Changping, la periferia capitalei chineze, laboratoare controlează calitatea vaccinului experimental pe bază de patogeni inerţi - produs deja în mii de exemplare. În cutia alb cu portocaliu, produsul are acelaşi nume - "Coronavac".

În pofida faptului că tratamentul este încă departe de omologare, producătorul este necesar să demonstreze că este capabil să-l producă la scară mare şi să supună loturi controlului autorităţilor. Astfel, producţia a fost lansată înainte de încheierea testelor clinice.

Peste 100 de laboratoare din lume se înfruntă în a fi primul care pune la punct un vaccin, însă mai puţin de zece dintre ele au angajat în prezent un test clinic pe oameni, potrivit Şcolii de Igienă şi Medicină Tropicală de la Londra.

Este cazul Sinovac, care dă asigurări că a obţinut rezultate încurajatoare la maimuţă, înainte de a-şi administra serul pentru prima oară unui număr de 144 de voluntari, la jumătatea lui aprilie, în Jiangsu (est).

Însă laboratorul, înfiinţat în 2001, nu anunţă data la care injecţia sa de o jumătate de mililitru va putea fi comercializată.

"Aceasta este întrebarea pe care şi-o pune toată umea", recunoaşte directorul mărcii, Liu Peicheng.

Potrivit OMS, producerea unui vaccin poate dura între 12 şi 18 luni.

Sinovac, care are 1.000 de salariaţi, speră să obţină la sfârşitul lui iunie prime rezultate cu privire la securitatea produsului său, în cadrul unor teste în fazele 1 şi 2, declară pentru AFP directorul pentru Afaceri Internaţionale Meng Weining.

Aceste teste constau pur şi simplu în verificarea faptului că vaccinul nu este periculos pentru om. Pentru a se asigura că este eficient, este necesar să se efectueze un test în faza 3 asupra unor purtători ai virusului.

Problema este că de-acum "doar câteva cazuri sunt semnalate în China zilnic", subliniază Meng. Doar dacă nu are loc un al doilea val pe teritoriul chinez, grupu va fi nevoit să testeze vaccinul pe persoane testate pozitiv în străinătate.

"În prezent suntem în contact cu mai multe ţări din Europa şi din Asia", precizează el.

"Un test în faza 3 include câteva mii de persoane. Nu este uşor să obţii aceste cifre în nico ţară", preconizează el.

Grupul a lansat, cu toate acestea, construirea în sudul Beijingului a unei instalaţii de producţie cu o capacitate de 100 de milioane de doze, care urmează să intre în funcţiune până la sfârşitului anului.

"Muncim zi şi noapte, lucrăm noaptea, ceea ce înseamnă că nu pierdem un minut", dă asigurări Meng.

Raportat la populaţia mondială, un eventual vaccin Sinovac nu va fi suficient să protejeze planeta. Însă Meng dă asigurări că grupul său - cotat pe Nasdaq - este pregătit la "colaborări" cu partenerii săi străini, cărora le vinde vaccinurile sale existente împotriva gripei sau hepatitei.

Să fie prima care să ofere un vaccin împotriva covid-19 ar fi o revanşă pentru China, care doreşte să facă să se uite faptul că pandemia a luat naştere pe teritoriul său.

"Primim mult sprijin din partea Guvernului chinez", declară Meng. "Nu atât de mulţi bani", ci cooperări cu institute publice de la care Sonovac se aprovizionează cu tuplini virale, transmite News.ro.

În afară de Sinovac, Beijingul a aprobat testarea clinică a altor trei vaccinuri experimentale - unul lansat de Şcoala Militară de Ştiinţe Medicale şi grupul de biotehnologie CanSino, altul de către Institutul de produse Biologice şi Institutul de Virusologie din Wuhan, oraşul în care a apărut nou coronavirus, iar al treilea de către grupul China Biotics, care a angajat marţi teste asupra a 32 de voluntari.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 1.Ipoteza: revansa China (facem vaccin pentru tot globul: un vaccin la pachet cu 1 tel. Huawei) , URA traiasca RPC (dar pe bani)!

    2.Ipoteza: vaccin este ( cam demult, taman INAINTE de criza!) , clienti acum sunt (gramada), URA traiasca RPC (ce de bani!) 

    Concluzie  

    URA traiasca RPC ! Mai invatati din intelepciunea asiatica juniorilor!

    1. Dezvoltarea unui vaccin împotriva noului virus este un proces dificil, iar inventatorul vaccinului contra HPV vine cu o veste proastă în acest sens. 

      Ian Frazer, co-inventatorul vaccinului contra cancerului uterin HPV spune pentru news.com.au că, de fapt, dezvoltarea vaccinului pentru SARS-CoV-2 este aproape imposibil de realizat. Astfel, deși există foarte multe echipe de cercetători care încearcă acest lucru, aceștia nu au un model eficient pentru atacarea virusului. 

      De altfel, până în prezent, experții nu au reușit niciodată să dezvolte un vaccin pentru niciun alt tip de coronavirus. Australianul spune că încercarea imunizării împotriva coronavirusului este similară imunizării împotriva răcelii comune: dificilă sau chiar imposibilă. 

      Expertul ne lămurește de ce dezvoltarea vaccinului este atât de dificilă. Pe scurt, „de vină” ar fi faptul că virusul aterizează în afara corpului. „Locul în care aterizează virusul se află în afara noastră, dar încearcă să infecteze celulele dinăuntrul nostru. Sistemul nostru imunitar este în interior. Când aterizează în plămânii noștri, încearcă să ne infecteze celulele și reușește. Sistemul nostru imunitar încearcă să combată virusul și de aceea oamenii se îmbolnăvesc. Dacă sistemul imunitar se activează prea puternic, poate provoca leziuni la plămâni”, spune Ian Frazer. 

      Astfel, „un vaccin greșit ar putea înrăutăți lucrurile, așa că trebuie să fim foarte sel ectivi cu privire la ce parte a virusului dorim să atacăm”, mai explică acesta. „Acesta este motivul pentru care există 100 de vaccinuri supuse testării, folosind toate abordările imaginabile. Nu știm dacă va funcționa vreunul dintre ele”, anunță Ian Frazer. 

      Deși e posibil să nu primim un vaccin, situația nu este chiar atât de gravă 

      Vestea bună e că virusul s-ar putea atenua pe parcurs. 

      Frazer dă exemplul coronavirusului SARS din 2003. Deși nu s-a reușit dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva sa, virusul a devenit mai puțin puternic pe măsură ce s-a răspândit de la o gazdă la alta. „Pe măsură ce a trecut de la animal la primul om și apoi la al doilea om, pe măsură ce a ajuns la fiecare om, a devenit mai puțin eficient la infectarea oamenilor”, spune acesta. Expertul e de părere că a fel s-ar putea întâmpla și cu SARS-CoV-2.

      Total de acord, felicitari sincere pentru documentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb