China protestează împotriva măsurilor protecţioniste adoptate de SUA în industria oţelului

Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2016

Statele Unite ar trebui să fie mai prudente în folosirea măsurilor comerciale în sectorul oţelului, deoarece afectează interesele companiilor atât din SUA cât şi din alte ţări, se arată într-un comunicat al Ministerului Comerţului din China, publicat marţi, transmite Xinhua.

Vineri, Comisia internaţională de comerţ a SUA a stabilit că industria internă a fost semnificativ afectată de importurile de produse de oţel rezistente la coroziune, din China, India, Italia şi Coreea de Sud, potrivit Agerpres.

În 18 mai, Departamentul Comerţului din SUA a majorat cu 522% taxele de import pentru producătorii chinezi de oţel, după ce i-a acuzat că-şi vând produsele sub preţul pieţei.

Taxele se aplică platbandelor de oţel laminate la rece provenite din China, care sunt folosite în industria auto, în construcţii şi pentru fabricarea containerelor de transport pe mare.

Taxele mai ridicate vor duce la imposibilitatea comercializării acestor produse pe piaţa din SUA şi vor afecta interesele exportatorilor chinezi. China va continua să adopte toate măsurile necesare, inclusiv să depună plângeri la Organizaţia Mondială a Comerţului, pentru a obţine un tratament corect şi a proteja interesele firmelor din China, se arată în comunicatul Ministerului Comerţului.

Instituţia avertizează că pe termen lung măsurile protecţioniste ale SUA vor face ca industria americană a oţelului să fie mai puţin competitivă şi, prin urmare, să afecteze economia.

Actualele dificultăţi cu care se confruntă industria oţelului din întreaga lume sunt rezultatul crizei financiare globale şi recurgerea la măsuri protecţioniste nu va ajuta la rezolvarea problemei, susţine Ministerul Comerţului din China.

Secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, a cerut recent Chinei să-şi reducă supracapacităţile de producţie în industria oţelului, deoarece distorsionează pieţele globale.

Nivelul record al producţiei de oţel din China, înregistrat în ultimele luni, a sporit criticile la adresa autorităţilor de la Beijing, acuzate că distorsionează pieţele globale vânzând oţel la preţuri de dumping.

Jack Lew a apreciat că supracapacităţile de producţie în industria oţelului ar putea avea un impact "coroziv" asupra economiei chineze.

Producătorii de oţel din SUA susţin că autorităţile de la Beijing subvenţionează ilegal exporturile de oţel.

Exporturile chineze de platbande de oţel laminate la rece în SUA sunt evaluate la aproximativ 272,3 milioane de dolari în 2015.

Piaţa chineză se confruntă cu o supraofertă de oţel, în condiţiile în care încetinirea celei mai mari economii asiatice a afectat cererea internă de oţel, astfel că acesta este vândut pe pieţele mondiale la preţuri de dumping. Potrivit experţilor, China, responsabilă pentru jumătate din producţia mondială de oţel, se confruntă în prezent cu o supraproducţie de 340 milioane de tone, adică dublu faţă de cantitatea de oţel produsă anual în Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb