China reduce nivelul rezervelor minime obligatorii pe fondul încetinirii economiei

G.U.
Internaţional / 15 aprilie 2022

China reduce nivelul rezervelor minime obligatorii pe fondul încetinirii economiei

Banca centrală din China a decis astăzi să reducă lichidităţile pe care băncile comerciale trebuie să le păstreze sub formă de rezervă, eliberând practic aproximativ 530 de miliarde de yuani (83,25 miliarde de dolari) pentru susţinerea economiei, într-un moment în care carantina din Shanghai afectează activitatea economică, transmite Reuters, conform Agerpres.

Într-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet, Banca Poporului din China (PBOC) a informat că a redus nivelul rezervelor minime obligatorii pentru majoritatea băncilor cu 25 de puncte de bază, iar pentru băncile mici cu 50 de puncte de bază. Decizia va intra în vigoare începând cu data de 25 aprilie.

Economiştii se aşteptau la o astfel de decizie din partea Băncii centrale, după ce miercuri Consiliul de Stat de la Beijing a anunţat că instrumentele de politică monetară ar trebui utilizate pentru a stimula creşterea economică. Măsurile stricte de ţinere sub control a epidemiei de Covid au afectat producţia, au perturbat lanţurile de aprovizionare şi au redus cheltuielile de consum. În acest context, marile bănci şi-au redus prognozele de creştere pentru acest an iar analiştii estimează în prezent că economia Chinei va înregistra un avans de 5%, mai mic decât ţinta guvernului de 5,5%.

Reducerea rezervelor minime obligatorii reprezintă ultima măsură adoptate de oficialii chinezi pentru a evita o încetinire dură a economiei. În paralel, Banca centrală a început să reducă şi dobânzile, în timp ce autorităţile locale au accelerat chletuielile pentru programe de infrastructură iar Ministerul de Finanţe a promis noi reduceri de taxe.

Însă unii analişti avertizează că spaţiul de manevră al Chinei este unul limitat. În condiţiile în care alte mari bănci centrale precum Rezerva Federală americană au început să majoreze agresiv costul creditului, o relaxare mai importantă în China ar putea destabiliza fluxurile de capital pe măsură ce investitorii direcţionează banii spre activele ce oferă randamente mai mari.

Autorităţile de la Beijing urmează să dea luni publicităţii datele privind evoluţia Produsului Intern Brut în primul trimestru.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb