China şi-ar putea reduce cu 50% exporturile de porumb

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 martie 2007

China şi-ar putea reduce cu 50% exporturile de porumb

China, al doilea producător mondial de porumb, şi-ar putea reduce cu aproape 50% exporturile de profil, în condiţiile în care se extinde sectorul animalelor pentru carne, crescute în gospodării, iar nevoia de nutreţuri este mare. Totodată, consumul industrial de profil creşte odată cu expansiunea economică.

Jiang Jianhua, vicepreşedinte al "Jilin Grain Group" Co., exportator autorizat de porumb din China, a declarat că livrările externe de profil ale acestei ţări vor scădea cu 44%, la 2,5 milioane tone metrice în anul agricol 2007/2008, de la 4,5 milioane de tone în anul agricol curent, care se încheie în luna septembrie.

Reducerea exporturilor de porumb din China va avea impact asupra aprovizionării mondiale în domeniu. Departamentul american al Agriculturii aşteaptă ca livrările mondiale de porumb să scadă, anul acesta, până la cel mai redus nivel de după 1978.

Exporturile de porumb ale Chinei ajung, în principal, în Coreea de Sud şi Japonia. Reprezentanţii celui de-al doilea importator de porumb pentru furaje din Coreea de Sud, "Nonghyup Feed" Inc., declară că, în cazul în care exporturile de porumb din China vor scădea în anul următor, vor fi nevoiţi să importe din SUA ori America de Sud. Coreea de Sud a cumpărat 660.000 de tone de porumb în perioada 28 februarie - 2 martie din SUA şi America de Sud.

Producţia de porumb a Chinei, a doua ca mărime după cea a SUA, va creşte cu 1,4% anul acesta, la 146 milioane de tone, preconizează Centrul Naţional de Informare al Chinei pentru Cereale şi Uleiuri. Departamentul american al Agriculturii aşteaptă ca cererea de profil a acestei ţări să crească cu 2,9% anul acesta (care se încheie în septembrie). Producţia de carne a Chinei a sporit în medie cu 4,8% anual, în ultimii cinci ani, ceea ce a alimentat cererea pentru furaje, arată cifrele Serviciului Agricol Federal al SUA. Conform aces­tora, producţia de amidon şi etanol a crescut cu peste 15% anual în aceeaşi perioadă.

Preţul porumbului a crescut cu 87% în ultimul an, datorită producţiei record de etanol - biocombustibil fabricat din această cereală, care prinde tot mai mult teren. Totodată, a crescut şi cererea globală de nutreţuri, ceea ce a contribuit, de asemenea, la ascensiunea preţului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb