Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, nu comentează decizia celor trei funcţionari care şi-au dat demisia din minister, după scandalul revocării din funcţie a procurorului Ţuluş de la DNA.
"Cele trei persoane sunt dintre colaboratorii doamnei Macovei pe care eu, de bună credinţă fiind, i-am menţinut în funcţii. E decizia lor, pe care nu o comentez. Am avut doar o discuţie cu ei şi le-am acceptat demisiile, nu am intrat în amănunte", a declarat Chiuariu.
La Ministerul Justiţiei s-au înregistrat miercuri trei demisii: Ion Codescu, secretar de stat pentru afaceri europene şi internaţionale, Laura Ştefan, director la Direcţia de relaţii cu Ministerul Public, şi Cristi Danileţ, consilier al ministrului.
Consilierul Cristi Danileţ şi-a motivat demisia prin evenimentele de la şedinţa de marţi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde ministrul Chiuariu a cerut revocarea din funcţie a procurorului-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, Florin Ţuluş, pentru exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale.
Consilierul Danileţ şi-a exprimat "dezacordul profund" faţă de "metoda abuzivă, nemotivată şi intempestivă a ministrului Justiţiei de a încerca influenţarea anchetelor procurorilor şi de a efectua presiuni asupra lor". El a precizat că revocarea unui procuror care ocupă o funcţie de conducere nu se poate solicita decât în urma unui control managerial de fond, efectuat de CSM, din care rezultă concluzii negative.
Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a cerut revocarea procurorului anticorupţie Florin Ţuluş, care a fost numit în funcţie la propunerea fostului ministru Monica Macovei.
CSM va discuta în data de 16 mai situaţia lui Florin Ţuluş. În acest caz, CSM dă un aviz consultativ, iar revocarea trebuie aprobată prin decret prezidenţial.
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, l-a acuzat pe ministrul Tudor Chiuariu de imixtiune politică în treburile instituţiei pe care o conduce.