Christine Lagarde spune că BCE va majora dobânzile pe parcursul ''mai multor şedinţe''

V.G.
Internaţional / 26 septembrie 2022

Christine Lagarde spune că BCE va majora dobânzile pe parcursul ''mai multor şedinţe''

Banca Centrală Europeană va contiuna să majoreze costul împrumuturilor, chiar dacă activitatea economică este aşteptată să încetinească semnificativ, a declarat astăzi preşedintele BCE, Christine Lagarde, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

"Ne aşteptăm să majorăm în continuare dobânzile, pe parcursul mai multor şedinţe care vor urma, pentru a calma cererea şi a ne proteja împotriva riscului unei modificări persistente în sus a estimărilor inflaţioniste", a spus Christine Lagarde cu prilejul unei audieri în comisia pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European.

Preşedintele BCE a mai spus că sprijinul bugetar oferit de guvernele europene, pentru a proteja cetăţenii de preţurile mari la alimente şi energie, este mult prea larg şi ar trebui să fie limitat şi temporar pentru a reduce presiunile asupra inflaţiei. "Este esenţial ca sprijinul fiscal utilizat pentru a proteja acele gospodării de impactul preţurilor mari să fie temporar şi ţintit. Asta limitează riscul alimentării presiunilor inflaţioniste şi astfel facilitează sarcina politicii monetare", a spus Christine Lagarde.

Presiunile inflaţioniste declanşate de războiul Rusiei în Ucraina şi criza energetică au determinat BCE să majoreze dobânda de referinţă pentru prima dată în ultimul deceniu, cu o majorare istorică de 75 de puncte de bază decisă luna aceasta. Întrebarea este cum va proceda BCE de acum încolo deoarece creşterea accelerată a preţurilor este însoţită de previziuni referitoare la o recesiune în zona euro.

Anterior, şi vicepreşedintele BCE, Luis de Guindos a spus că "reducerea inflaţiei este principala contribuţie pe care o putem aduce la îmbunătăţirea situaţiei economice".

Pieţele financiare se aşteaptă ca gardienii euro să adopte o nouă majorare de dobândă, tot de 75 de puncte de bază, la reuniunea de politică monetară din octombrie, iar până la finele anului dobânda la depozite, care este în prezent la 0,75%, să treacă dincolo de 2%. Însă, următoarea mutare a BCE va depinde în mare parte de datele privind inflaţia în zona euro în luna septembrie, care vor fi publicate vineri. Economiştii se aşteaptă ca Eurostat să anunţe că rata anuală a inflaţiei în zona euro a urcat la 9,7% în luna septembrie, cel mai ridicat nivel înregistrat de la crearea zonei euro.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. hai ca tre sa le duca sageata.... sageata...

    Intrebare: 

    Cand rata dobanzii a bancii centrale va depasi capraturile la imobiliare, ce credeti ca se va intampla?  

    Raspuns ajutator:  

    A ) Cumparari in Panica de Imobiliare  

    B) Vanzari in Panica de "detineri" Imobiliare.  

    s c cret 

    1. Nu se va intampla nimic grav. Cine nu are cumva tiparnita de evro acasa sau macar o tevusca, ceva, o sa aiba mici probleme la rambursarea creditului cu care si-a luat o frumoasa garsoniera in Popesti Leordeni, la etajul 8. Pe aia de si-au luat penthaus in Primaverii ii vom ajuta noi, toti. Prin intermediul statului zis roman....

      eu vorbres de fonduri banci comerciale si banci centrale ce detin "imobiliare"....

      nu de saracul de rand!!! 

      ala daca e destept poate sa vanda sus si sa cumpere jos actiuni la bursa!!! 

      va avea randament real mult mai accelerat dupa tusirea creditului. 

      s c cret 

      Hint: Banca centrala a americi s-a razgandit pe moment (inca) in a isi vinde detinerile imobiliare. Semn ca anticipeaza ca rata viitoare de referinta a dobanzii si posibil si bondurile la gov sa buseasca ceva mai sus; daca nu gov rata dobanzii terminale sigur cu ceva mai sus. Si deci nu vinde inca!!

      Dar o sa vanda.. obs banca central dicteaza piata imobiliarelor si concureaza cu oamenii de rand si cu dezvoltatorii in a tine pret jos sau in a ridica pretul... deci manipuleaza masa monetara si piata pentru a spala datoriile gov si ale cetatenilor.  

      s c cret 

      da,actiuni si bitcoi,asta e reteta de a te proteja !

      maine ma apuc de cumparat actiuni,ca e ieftine si o sa explodeze pretul lor iar cu ce mi ramane,imi iau o saorma cu de toate,sa nu mi giortaie matele pana voi obtine marele castig! 

      cu cumperi actiuni acum!!!

      exista o ciclitate intre "valoarea" MBSurilor actiunilor titluri si aur. 

      s c cret 

    Alta baba nebuna care distruge UE si zona euro... Asta este dirijata de oculta mondiala de la Davos....

    1. da, ai pus un mare punct pe "i "

      exista acolo la varf niste increngaturi dubioase.  

      p.s. stiai ca Mario Draghi inainte sa conduca ECB (in groapa as zice cu experimentul lui idiot cu dobanzile negative ) a fost bancher al Goldman Sachs (banca extrem de non-europeana... ca sa nu zic anti-europeana) ? 

      Sa privim UE si moneda euro ca..... dinamita cu care va fi aruncata linistea globala in aer.... si apoi cioburile cazute pe jos in toata lumea.... vor fi alipite intr-o noua lume.... asa... cam cum vor asa-zisii stapani.

    Prea puțin și prea târziu. Inflația a devenit balaurul care va destramă U. E.

    Nu-i graba tanti. Asteapta sa fie inflatia de 3 cifre si atunci, poate, usurel, mariti dobanda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb