Ciech Agro România, o nouă companie pe piaţa fitosanitară

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii / 24 februarie 2022

Ciech Agro România, o nouă companie pe piaţa fitosanitară

CIECH Group a lansat, ieri, CIECH Agro România, divizia din ţara noastră a companiei din Polonia, care se va ocupa de vânzarea şi distribuţia produselor chimice necesare fertilizării şi protecţiei culturilor din fermele agricole.

Potrivit reprezentanţilor Ciech Group, în primul an de activitate a noii divizii, cifra de afaceri este estimată la 4 milioane euro, ceea ce ar însemna ca 10% din suprafaţa agricolă a României să fie fertilizată cu produsele companiei din Polonia.

"Oferim produse de înaltă calitate, produse noi, bazate pe cercetare şi inovaţie, realizate de tehnicienii noştri din fabricile din Polonia şi Spania, produse ce respectă normele de mediu impuse de Uniunea Europeană prin Green Deal. În activitatea noastră, veghem la dezvoltarea sustenabilă şi la protecţia mediului prin reducerea emisiilor de carbon, iar pentru acest lucru am convertit flota noastră la tipuri de carburanţi care nu dăunează mediului ambiant", a spus Wojciech Babski, CEO al CIECH BU Agro.

El a arătat că majorarea preţurilor din energie şi problemele globale privind lanţurile de aprovizionare nu au afectat deocamdată activitatea companiei din Polonia şi nici pe aceea a subsidiarei din Spania.

"Într-adevăr, pe plan global, la furnizorii din China au crescut preţurile la fertilizatori şi alte substanţe chimice, precum şi la transport. Dar, în acest context global al crizei lanţurilor de aprovizionare, compania noastră este una rentabilă pentru piaţa europeană, deoarece nu cumpărăm chimicale sau substanţe din China, ci de la partenerii locali, iar moleculele pentru noile produse le sintetizăm chiar în fabrica din Polonia. Cred că prin activitatea noastră contribuim la securitatea alimentară a Europei", a precizat Wojciech Babski.

Şeful CIECH BU Agro a arătat că firma din Polonia are o activitate de 75 de ani în acest domeniu, că în prezent în fabricile din Polonia, Spania şi România (unde Ciech deţine o fabrică de sodă) are peste 3000 de angajaţi, iar cifra de afaceri este de peste un miliard euro. Compania este de 17 ani listată la bursa din Varşovia şi de 6 ani la bursa din Frankfurt.

"Am ales să deschidem o divizie în România, pentru că piaţa de aici este o piaţă europeană şi ne dorim să facem parte din ea şi să ne extindem afacerea. Vrem să livrăm fermierilor din România produse de înaltă calitate pentru protecţia culturilor agricole, să construim o reţea de distribuţie şi să oferim servicii pe plan local cu privire la utilizarea produselor noastre. Înalta calitate, înalta puritate şi înalta eficienţă sunt cele trei principii după care ne ghidăm în activitatea noastră şi care sunt respectate de cei peste 50 de tehnicieni care lucrează în laboratoarele noastre şi care au în lucru, pentru anul viitor, încă 12 proiecte. În acest moment avem în portofoliu 15 produse - erbicide, fungicide, insecticide - pentru cereale, porumb şi alte culturi", a menţionat Victor Blanch-Gelabert, North Region Director CIECH BU, care a spus că grupul Ciech deţine 81% din piaţa de erbicide din Polona.

"Portofoliul de produse conţine principalele molecule necesare atât pentru culturile de cereale, cât şi pentru porumb. Suntem în extinderea produselor noastre pentrru a acoperi şi culturile de floarea soarelui şi culturile de rapiţă. Odată cu lansarea companiei, aducem o noutate în privinţa produselor pe bază de glifosat şi anume un nou produs - Halvetic - bazat pe tehnologia BGT care înseamnă o altă cantitate şi un alt mod de abordare asupra culturilor. Avem teste ce demonstrează că jumătate din substanţa activă a noului produs este suficientă şi funcţioneaza ca glifosat 360, pe baza adjuvanţilor existenţi. Produsul mai conţine un agent care nu mai permite spumarea când se face amestecul în tancul de aplicare. Noul produs vine în implementarea Green Deal care restricţionează aplicarea de substanţe chimice la hectar şi este un produs sustenabil", a afirmat Codrin Mălina, Head of Sales al Ciech Agro România.

El a precizat că divizia din ţara noastră va pune la dispoziţia fermierilor, prin distribuitorii regionali, distribuitorii naţionali şi prin fitofarmacii, a produselor realizate în fabricile din Polonia şi Spania şi va asigura consiliere şi suport tehnic pentru utilizarea produselor respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb