Cifra de afaceri a "Scim" Constanţa a crescut de peste 2,3 ori, anul trecut

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iulie 2004

Cifra de afaceri obţinută de "Scim" Constanţa în anul 2003 a depăşit de 2,3 ori nivelul celei raportate în anul precedent. Valoarea acesteia s-a ridicat la 37 de miliarde de lei în anul 2003, iar în 2002 la 16,9 miliarde de lei. Cifra de afaceri a depăşit şi estimările de la începutul anului 2003, ca urmare a contractării de noi lucrări, informează un raport al companiei.

Societatea a desfăşurat anul trecut activităţi de producţie construcţii-montaj, producţie industrială aferentă tîmplăriei din lemn, prestări servicii, închirieri de mijloace de transport şi utilaje, la acestea adăugîndu-se cele din afara exploatării. "Scim" a încheiat exerciţiul financiar 2003 cu un rezultat net de 282 de milioane de lei. Piaţa de desfacere pentru produsele societăţii este piaţa internă. Principalele lucrări de construcţii-montaj executate de companie anul trecut au fost cele de reabilitare pentru staţii de pompe în sumă de 18,8 miliarde de lei, lucrările la spitalul clinic Eforie Nord, în valoare de 297 milioane de lei, cele la hotel "Astoria", în sumă de un miliard de lei. Alte lucrări au fost realizate la pavilionul Expoziţional Mamaia - 10,2 miliarde de lei şi Xerographix - în valoare de 5,4 miliarde de lei. Societatea a realizat doar 56% din valoarea de 1,3 milioane de euro propusă la obiectivul "Reabilitare 31 staţii pompe", se arată într-un raport de companie. Cauza principală care a condus la nerealizarea valorii preliminate a constituit-o începerea lucrărilor respective cu mare întîrziere, din cauza graficului aprobat de către firma "Vatech-Wabag" în a doua parte a anului. La întîrzierea lucrărilor a contribuit şi obţinerea cu mare greutate a avizelor necesare pentru începerea lucrărilor. La hotel Astoria, din valoarea preliminată de 1,7 miliarde de lei s-a realizat doar 58% din cauza renunţării la unele lucrări de către beneficiar. Deşi la cele două lucrări nu s-au atins valorile preliminate, societatea a reuşit să depăşească producţia preconizată pentru 2003 prin obţinerea unor lucrărilor la Pavilion Expoziţional şi Xerographix.

Veniturile obţinute de societate din activitatea de exploatare pe parcursul anului 2003 au însumat 38,4 miliarde de lei, pentru care societatea a cheltuit 38,2 miliarde de lei. Nivelul acestor indicatori a crescut de peste 2,2 ori comparativ cu anul 2002. Potrivit raportului de companie, creşterea în acelaşi ritm a veniturilor şi cheltuielilor din exploatare reflectă o rentabilitate constantă pe ansamblul companiei. Activitatea de exploatare a generat un excedent de 180 de milioane de lei. Deşi activitatea financiară a companiei a avut un rulaj mult mai mic, de ordinul a cîteva sute de milioane de lei, aceasta s-a soldat cu un profit de 203 milioane de lei, mai mare decît cel obţinut din activitatea de bază. Rezultatul brut a totalizat 383 de milioane de lei.

Societatea are un program de investiţii pentru acest an

"Scim" Constanţa a programat pentru acest an investiţii de 220 milioane de lei, finanţate din resurse proprii. Societatea va achiziţiona trei aparate de tăiat cu butan, în sumă totală de 15 milioane de lei, două rotopercutante - 36 de milioane de lei, o placă vibrantă - 60 de milioane de lei, un grup electrogen de 6KVA -21 de milioane de lei, trei vibratoare - 24 de milioane de lei, un convertizor - 28 de milioane de lei şi trei bucăţi de trafo sudură - 36 de milioane de lei. Raportul de companie informează că managementul societăţii a considerat necesar să investească în dotări cu utilaje de mică mecanizare, întrucît în anul 2003 nu s-a elaborat un astfel de program, iar utilajele existente erau uzate moral. Societatea intenţionează ca în cursul acestui an să impulsioneze încasarea creanţelor, şi prin sumele intrate în conturi să procedeze la lichidarea datoriilor înregistrate la sfîrşitul anului.

Societatea avea la sfîrşitul anului 2003 datorii totale de 15,5 miliarde de lei, cea mai mare parte avînd un termen de exigibilitate sub un an. Aproape 90% din datoriile pe termen mai mic de un an sînt către "Scim General". Creanţele înregistrate de "Scim" la aceeaşi dată se ridică la 10 miliarde de lei, din care 9,9 miliarde de lei sînt pe termen mai mic de un an. Societatea şi-a desfăşurat activitatea pe parcursul anului 2003 cu un număr mediu de 16 salariaţi. Salariul mediu la nivel de unitate este de 6,7 milioane de lei.

"Scim" Constanţa a fost înfiinţată în anul 2003 şi execută lucrări de instalaţii. Societatea dispune de un capital social de 1,5 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu o valoare nominală de 25.000 lei/acţiune. Cea mai mare pondere în structura acţionariatului o deţine "Asociaţia Salariaţilor", cu o pondere de 39,14% în capitalul social. SIF "Transilvania" are o cotă semnificativă de participare la capitalul social, de 10,4%. Titlurile emise sînt listate pe piaţa Rasdaq, sub simbolul SCIM. Acţiunile SCIM au avut o lichiditate redusă. De la listare şi pînă în prezent au fost încheiate 9 tranzacţii cu acestea, în sumă de 4,6 milioane de lei. Ultima tranzacţie a fost încheiată la 29 noiembrie 2001, la cursul de 2.500 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb