Cinci inovaţii IBM care ne vor schimba viaţa în următorii cinci ani

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 decembrie 2008

Cinci inovaţii IBM care ne vor schimba viaţa în următorii cinci ani

Noile tehnologii dezvoltate în laboratoarele IBM din toată lumea pot schimba felul în care oamenii vor lucra, vor trăi şi vor petrece timpul liber în următorii cinci ani. Astfel, tehnologia solară eficientă energetic va fi încorporată în asfalt, vopsea şi ferestre. Se vor folosi globuri de cristal pentru a evalua sănătatea oamenilor. Veţi întreba Web-ul. (Internetul)....şi Web-ul (Internetul) vă va răspunde. Veţi avea la dispoziţie proprii asistenţi de cumpărături digitali. A uita va deveni o amintire îndepărtată.

Tehnologia solară eficientă energetic, va fi încorporată în asfalt, vopsea şi ferestre

Până în prezent, materialele şi procesul de fabricare a celulelor solare în scopul transformării în energie solară erau prea costisitoare pentru a fi adoptate pe scară largă. Însă de acum, acest lucru se va schimba prin fabricarea celulelor solare cu pelicula subţire (thin-film), un nou tip de celule solare, eficiente din punct de vedere al costurilor, care pot fi de 100 de ori mai subţiri decât celulele alcătuite din plăci de siliciu (silicon-wafer) şi pot fi produse la costuri mai scăzute. Aceste celule solare noi cu pelicula subţire pot fi "imprimate" şi aranjate pe un suport flexibil, potrivit nu numai pentru acoperişurile, ci şi pentru faţadele clădirilor, pentru geamuri fumurii, telefoane mobile, laptopuri, maşini şi chiar îmbrăcăminte.

Se vor folosi globuri de cristal ("crystal balls") pentru a prezice sănătatea oamenilor

În următorii 5 ani, doctorul vă va putea realiza o hartă genetică ce oferă informaţii legate de riscurile de sănătate la care este posibil să vă expuneţi pe parcursul vieţii şi care sunt măsurile specifice pe care le puteţi adopta pentru a le preveni, bazată pe ADN-ul vostru specific - toate pentru mai puţin de 200 de dolari. Din momentul în care oamenii de ştiinţă au descoperit modalitatea de a realiza harta întregului material genetic uman, acest fapt a deschis noi porţi spre dezlegarea secretelor pe care le ascund genele noastre, pentru a prezice condiţii şi particularităţi de sănătate la care am putea fi predispuşi. Doctorii pot folosi aceste informaţii pentru a recomanda schimbarea stilului de viaţă şi a prescrie anumite tratamente. De asemenea, companiile farmaceutice vor putea produce medicamente noi, mai eficiente, adaptate fiecăruia dintre noi ca şi pacient individual.

Veţi putea comunica cu Web-ul... şi Web-ul vă va răspunde

În viitor veţi putea naviga pe Internet fără a utiliza mâinile (hands-free), folosindu-vă vocea - eliminând astfel necesitatea ecranelor vizuale şi a tastaturilor. Ştim că acest lucru se poate întâmpla pentru că tehnologia este deja disponibilă, dar ştim de asemenea că se poate întâmpla pentru că trebuie să se întâmple. În viitor, utilizând aplicaţiile "VoiceSites", oamenii care nu au acces la un calculator personal şi Internet, sau care nu pot citi sau scrie, vor putea profita de toate beneficiile şi tot confortul pe care reţeaua virtuală Web le poate oferi. Imaginaţi-vă că sunteţi la un click distanţă de capacitatea de a trimite, scana şi răspunde e-mail-urilor şi mesajelor instant - fără a tasta. Veţi putea căuta verbal prin Web pentru a găsi ceea ce căutaţi şi vi se reciteşte informaţia - ca şi când aţi purta o conversaţie cu reţeaua virtuală Web.

Veţi avea la dispoziţie proprii asistenţi de cumpărături digitali

În următorii cinci ani, cumpărătorii se vor baza din ce în ce mai mult pe ei înşişi - şi pe opiniile celor din jur - pentru a lua decizii legate de achiziţii, în loc să aştepte ajutorul asistenţilor de vânzări ai magazinului. Cabinele de probă vor fi dotate în curând cu asistenţi digitali de cumpărături - chioşcuri activate cu ecrane "touch screen" şi dispozitive vocale, ce vă vor permite să alegeţi articole de îmbrăcăminte şi accesorii care completează sau înlocuiesc ceea ce aţi ales deja. Odată ce aţi făcut selecţiile prin intermediul asis-tentului digital de cumpărături, va fi anunţat un asistent de vânzări care va strânge articolele şi vi le va aduce. De asemenea, veţi putea face poze purtând diferite combinaţii, pe care să le trimiţi apoi prin e-mail sau SMS prietenilor şi familiei, şi chiar vouă înşivă, pentru aprobări... sau dezaprobări.

A uita, va deveni o amintire îndepărtată

Va fi mult mai uşor să vă amintiţi ce anume trebuie să cumpăraţi de la supermarket, ce treburi aveţi de făcut, cu cine aţi vorbit la o conferinţă, unde şi când aţi stabilit să vă întâlniţi cu un prieten, sau produsul a cărui reclamă aţi văzut-o la aeroport. Asemenea amănunte din viaţa cotidiană vor putea fi înregistrate, stocate, analizate şi generate la momentul şi locul potrivit cu ajutorul unor aplicaţii inteligente, atât portabile, cât şi fixe. Pentru a face posibil acest lucru, conversaţiile şi activităţile vor fi înregistrate cu ajutorul microfoanelor şi al camerelor video. Informaţiile astfel colectate vor fi stocate în mod automat şi analizate pe calculatorul personal. Oamenii pot fi apoi îndemnaţi să îşi "amintească" discuţiile purtate, de exemplu, cu medicul sau copilul. Pe baza unor asemenea conversaţii, telefoanele inteligente dotate cu sistemul de poziţionare globală (GPS) le-ar putea aminti de asemenea că au de făcut cumpărături sau de luat medicamente de pe reţetă, dacă la un moment dat se întâmplă să treacă pe lângă un anumit magazin. Pentru a-şi păstra mintea în formă, vârstnicii vor avea posibilitatea să facă exerciţii de memorie care utilizează nume şi întâmplări din viaţa lor cotidiană. Nu este greu să ne imaginăm că, într-o bună zi, televizoarele, telecomenzile sau chiar blaturile măsuţelor de cafea pot deveni mijloace obişnuite prin care să ne accesăm informaţiile stocate digital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb