ZIARUL BURSA

19 decembrie 2008
Ediţia din 18.09.2024
Cei 20 propuşi să ne guverneze ţara

Cei 20 propuşi să ne guverneze ţara

CĂTĂLIN DEACU, VIVIANI MIRICĂPolitică / 19 decembrie 2008

După ce şi-au împărţit frăţeşte cele 18 ministere, Alianţa PSD+PC şi PD-L şi-au nominalizat, ieri, şi propunerile pentru funcţiile de miniştrii.

Stere Farmache a fost directorul Agenţiei Valorilor Mobiliare (AVM), înfiinţată în 1993 în cadrul Ministerului Finanţelor. Ulterior, agenţia şi-a modificat denumirea în ANVM (Agenţia Naţională a Valorilor Mobiliare), părintele actualei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), înfiinţată în octombrie 1994.Stere Farmache a câştigat competiţia pentru funcţia de director general al BVB, în faţa lui Constantin Donoaică (şeful nucleului de specialişti pentru piaţa de capital, pregătiţi între 1992 - 1994 în cadrul Băncii Naţionale). Donoaică a devenit, ulterior Comisar general al Bursei.Până ieri, Stere Farmache a condus Bursa ca director, cu dedicaţie, echilibru, seriozitate şi dedicaţie."Las Bursa cu un executiv matur, capabil să se coordoneze şi să-şi menţină standardul în activitate", ne-a declarat, ieri , domnul Stere Farmache, care a continuat astfel: "Nu părăsesc Bursa şi n-aş renunţa la funcţie dacă Bursa ar avea vreo problemă. Iar, dacă s-ar ivi vreuna în viitor, declar că sunt dispus să mă întorc şi să lucrez gratuit."Stere Farmache rămâne să îşi îndeplinească mandatul de preşedinte al BVB, care se întinde până spre sfârşitul anului 2009.Se cuvine să îi subliniem meritele la edificarea unei imagini curate a instituţiei Bursei de Valori Bucureşti şi să îi urăm să nu se ivească situaţia în care să lucreze gratuit.(Florian Goldstein)

Stere Farmache demisionează din funcţia de director general al BVB

Ana SăbiescuPiaţa de Capital / 19 decembrie 2008

După 14 ani în care a fost director general al Bursei de Valori Bucureşti, domnul Stere Farmache a demisionat din această funcţie, invocând că este o decizie personală, însă va continua să ocupe funcţia de preşedinte al BVB, în restul mandatului său care curge de la sfârşitul anului 2007.

Cotaţia petrolului - 38 de dolari/baril

A.V.Internaţional / 19 decembrie 2008

Preţul petrolului brut a scăzut ieri sub 39 de dolari barilul, pentru prima oară din iulie 2004 până în prezent, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora reducerea producţiei OPEC nu va fi suficientă pentru oprirea declinului cotaţiilor, în condiţiile în care cererea este tot mai slabă.

BNR intervine zilnic în apărarea leului

BNR intervine zilnic în apărarea leului

JUSTINA ZAHBănci-Asigurări / 19 decembrie 2008

Banca Naţională intervine pe piaţă zilnic pentru a pentru a împiedica o depreciere bruscă a leului, al cărui curs ar fi fost mult mult ridicat în lipsa intervenţiilor, şi mai puţin în speranţa unei aprecieri a monedei naţionale, susţin unii dealeri din bănci.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

AVAS a anunţat reluarea privatizării "IAR Ghimbav"

Ovidiu VRÂNCEANU Piaţa de Capital / 19 decembrie 2008 /

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anunţat, ieri, decizia de a nu prelungi oferta de vânzare pentru societatea IAR Ghimbav, aceasta fiind luată în cursul săptămânii trecute, potrivit unor informaţii provenite de la surse din...

Apple anunţă ultima sa participare la Macworld

C.P.Companii / 19 decembrie 2008

Apple a anunţat că anul acesta este ultimul în care compania va participa la Macworld Expo. Philip Schiller, senior vice president, Worldwide Marketing Product, Apple, va prezenta discursul de inaugurare expoziţiei şi conferinţei Macworld de...

Despre Ponzi numai de bine

CORNEL CODIŢĂEditorial / 19 decembrie 2008

CORNEL CODIŢĂ

Charles Ponzi a ajuns şi a rămas celebru pentru că, undeva, pe la începutul secolului trecut, a convins suficient de multă lume de faptul că un perpetuum mobile financiar este posibil şi poate funcţiona fără greş.

EVOLUŢIA COTAŢIEIUltima cotaţie2,8leiPrima şedinţă a anului 35leiMinimul anului2,5leiMaximul anului42,5leiVariaţie faţă de începutul anului-92%Structura acţionariatului (30.06.2008): "SIF Transilvania" SA Braşov (53,30%), Georgescu Ioan (11,82%), alţi acţionari (34,88%).

"Independenţa" Sibiu a raportat un profit de 149.808

Aristică BrânzanPiaţa de Capital / 19 decembrie 2008 /

Societatea "Independenţa" Sibiu activează în cadrul industriei cons­tructoare de maşini, fiind profilată pe producţia de utilaj metalurgic, utilaj minier, lanţ cu role pentru industria petrolieră şi pentru industria de utilaj agricol,...

ANRE DECIDE LUNI CÂT VOR COSTA ELECTRICITATEA ŞI GAZELE NATURALE.

Operatorii din energie cer majorări de preţuri pentru 2009

A.G.R.Companii / 19 decembrie 2008

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) analizează posibilitatea de a modifica tarifele pentru energia electrică şi gazele naturale de la 1 ianuarie 2009, după ce a primit solicitările operatorilor din piaţă în acest sens.

Fondul de compensare a investitorilor

Ş.C.Investiţii Personale / 19 decembrie 2008 /

Fondul de compensare a investitorilor (FCI) a fost înfiinţat pentru a compensa participanţii la piaţa de capital autohtonă, în condiţiile în care membrii Fondului se află în imposibilitatea de a înapoia banii şi/sau instrumentele financiare...

Probleme stringente ale pieţei de capital

Petru Prunea, SSIF "Broker"Piaţa de Capital / 19 decembrie 2008 /

Evoluţia pieţei de capital în general, şi în România în special, este de aşa natură, încât se simte nevoia unei abordări energice şi cuprinzătoare, care să atingă, atât cât este nevoie, şi problemele care-i influenţează evoluţia, acum şi în viitor.

BET-FI a câştigat, ieri, 2,99%

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 19 decembrie 2008 /

Indicele BET-FI al celor cinci societăţi de investiţii financiare a câştigat, ieri, 2,99%, urcând la 12.437,38 puncte, în timp ce indicele compozit al pieţei, BET-C, a pierdut, joi, 0,30%, până la 1.998,97 puncte.

Tranzacţii cu 6,6% din "Somaco" Bucureşti

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 19 decembrie 2008 /

Aproximativ 480.480 de acţiuni ale producătorului de beton "Somaco" Bucureşti (simbol SOMZ), reprezentând 6,6% din capitalul social al companiei, au fost transferate, ieri, pe piaţa Rasdaq, în 24 de tranzacţii, în valoare de 5,74...

"Investiţiile străine se vor înjumătăţi în 2009, acoperirea deficitului extern devenind problemă", potrivit ING.

Estimările noului Guvern, nerealiste în opinia ING

Andreea Arăboaei Bănci-Asigurări / 19 decembrie 2008 /

Ţinta deficitului bugetar de 2,5% din produsul intern burt (PIB) al noului Guvern pentru anul 2009 nu este realistă în opinia analiştilor ING, care apreciază că un astfel de deficit va presupune reduceri semnificative de cheltuieli şi o stopare...

12 million invested in the Radiocom

F.A.English Section / 19 decembrie 2008

Radiocom - Romanian supplier of networks and electronic telecommunication services and market leader in the broadcasting sector, has invested 12 million euros in three headquarters, Radiocom"s general manager, Mircea Cazan stated.

"My E-Mail" For COSMOTE Business Customers

G.D.English Section / 19 decembrie 2008

COSMOTE Romania continues the series of aggressive moves designed to expand the company"s grip on the business and corporate segments of the mobile telephony market with the recent introduction of "My E-Mail," a mobile email service...

Nuclearelectrica Sells Over 287,000 MWh

A.T.English Section / 19 decembrie 2008

Nuclearelectrica SA managed to sell over 287,000 MWh on the Centralized Market for Bilateral Contracts (PCCB) managed by OPCOM. A package of 41,520 MWh was auctioned to Enel Trade Romania for 195.9 RON/MWh.

"My e-mail" pentru clienţii COSMOTE de business

"My e-mail" pentru clienţii COSMOTE de business

G.D.Companii / 19 decembrie 2008

În seria propunerilor agresive ale COSMOTE pentru clienţii corporate, a fost lansat ieri "My e-mail", serviciul de e-mail mobil care le oferă clienţilor de business posibilitatea să-şi acceseze contul de e-mail de serviciu.

Investiţii de 12 milioane de euro în sediul "Radiocom"

A.G.R.Companii / 19 decembrie 2008

Compania Radiocom - furnizor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România, lider de piaţă în domeniul broadcasting-ului, a investit 12 milioane de euro în trei sedii, a declarat, ieri, directorul general al Radiocom, Mircea Cazan.

"BNP Paribas" a anulat adunarea acţionarilor

"BNP Paribas" a anulat adunarea acţionarilor

Alina VasiescuInternaţional / 19 decembrie 2008

"BNP Paribas" SA, cea mai mare bancă din Franţa, a anulat adunarea acţionarilor programată pentru astăzi, anunţând totodată că achiziţia activelor "Fortis" din Belgia, în valoare de 14,5 miliarde de euro (20,9 miliarde de dolari),...

"Pernod Ricard" vinde patru mărci

Alina VasiescuInternaţional / 19 decembrie 2008

"Pernod Ricard" SA, al doilea producător mondial de băuturi alcoolice, a decis să vândă patru mărci către "Arcus Gruppen" AS din Norvegia, potrivit unui angajament luat faţă de Comisia Europeană la momentul la care a preluat...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo