Primăria Sectorului 3 a lansat campania "Colectează selectiv - în fiecare zi!"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 19 decembrie 2008

Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu firma de salubritate locală Rosal, a derulat, în perioada 2-6 decembrie 2008, campania pilot de informare şi responsabilizare a cetăţenilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor reciclabile, intitulată "Colectează selectiv - în fiecare zi!". În cadrul campaniei, timp de 5 zile, au fost organizate activităţi de colectare selectivă pentru deşeuri reciclabile din hârtie, plastic, aluminiu, sticlă şi aparate electrice, electronice si electrocasnice, la care au fost invitate să participe 22 de asociaţii, respectiv 2011 locatari, de pe străzile Agatha Bârsescu şi Unităţii.

Primăria Sectorului 3 a oferit locatarilor materiale informative, afişe şi pliante, cu informaţii despre importanţa colectării selective şi a reciclării pentru protecţia mediului înconjurător.

"Această iniţiativă constituie baza de formare a cetăţenilor sectorului 3 pentru recuperarea selectivă a deşeurile de ambalaje reciclabile, o manifestare concretă a respectul faţă de mediul înconjurător - o prioritate pentru noi.", a declarat Liviu Negoiţă, Primarul Sectorului 3.

La finalul campaniei au fost desemnate cele mai active 10 asociaţii. În cadrul unei ceremonii organizate la sediul Primăriei sectorului 3, primele 3 asociaţii de locatari au primit diplome de excelenţă şi au fost premiate de către compania de salubritate locală cu pubele şi materiale de curăţenie a scărilor de bloc.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii ROSAL Group, în primele 10 luni din anul 2008, la nivelul sectorului 3, au fost colectate selectiv cantităţi importante de deşeuri reciclabile: peste 1.000 de tone de hârtie şi carton, peste 300 de tone de plastic şi 100 de tone de deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice. Aceste rezultate confirmă importanţa campaniilor de informare, care contribuie semnificativ la educarea cetăţenilor din sectorul 3 cu privire la protecţia mediului, şi beneficiile colectării selective a deşeurilor reciclabile.

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, România şi-a asumat alinierea la normele care privesc colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor din ambalaje. Până în anul 2017, extinderea colectării selective trebuie să se realizeze la nivel naţional, iar în intervalul 2017 - 2022, implementarea se va face şi în mediul rural dispersat şi zonele montane.

Campania "Colectează selectiv - în fiecare zi!" va continua în primăvara anului 2009, la un nivel mult mai extins.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb