Wizz Air a lansat noi zboruri din Cluj-Napoca şi Timişoara

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 19 decembrie 2008

Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa Centrală şi de Est şi-a extins numărul de zboruri din România cu trei noi curse, începând din 17 decembrie 2008. Compania operează trei zboruri săptămânale de la Timişoara către Roma şi Dortmund şi de la Cluj-Napoca către Paris, capitala Franţei devenind cea de-a zecea destinaţie accesibilă clujenilor prin intermediul Wizz Air. Totodată, compania anunţă creşterea frecvenţei zborurilor pe ruta Timişoara-Londra Luton de la două la trei curse săptămânale.

Conform unui anunţ anterior, compania va deschide cea de-a zecea bază operaţională la Timişoara în februarie 2009. În următorii trei ani, Wizz Air va echipa această bază cu trei aeronave noi A320 şi va angaja 100 de persoane, investiţiile totale urmând să depăşească 100 milioane de euro. După Bucureşti şi Cluj-Napoca, Timişoara va reprezenta cea de-a treia bază a companiei în România.

"Aceste noi zboruri ilustrează atât ritmul rapid al dezvoltării Wizz Air în România, cât şi creşterea accentuată a pieţei de transport aerian low cost în general. Suntem bucuroşi că putem contribui la această evoluţie lansând noi destinaţii pentru pasagerii români. Estimăm că pe parcursul anului 2009 vom transporta aproximativ 140.000 de pasageri pe aceste trei noi rute", a declarat Natasa Kazmer, Director Corporate Communications şi Public Affairs la Wizz Air.

Preţurile cu toate taxele incluse pentru o călătorie pornesc de la 39 RON pentru zborurile Timişoara-Roma şi Timişoara-Dortmund şi de la 59 RON pentru Cluj-Napoca-Paris Beauvais. Preţurile sunt valabile în cazul plăţii prin transfer bancar.

Wizz Air utilizează o flotă tânără de aeronave Airbus A320. Compania operează zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croaţia şi România către numeroase destinaţii din Europa şi a lansat recent operaţiuni în Ucraina. Wizz Air a transportat 5,5 milioane de pasageri în ultimele 12 luni.

Wizz Air a intrat pe piaţa din România în iulie 2006 şi a stabilit baza operaţională din Bucureşti în iunie 2007 şi în Cluj, în mai 2008. Cea de-a treia bază va fi deschisă la Timişoara în februarie 2009. În prezent, compania oferă zboruri pe 24 rute din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb