CINE A CÂŞTIGAT PREŞEDINŢIA: Johnny

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 17 noiembrie 2014

Johnny

Un păianjen a devenit celebru, într-o pensiune din "2 Mai", unde tinerii trăgeau la mare, claie peste grămadă, veniţi să facă nudism şi filosofie juvenilă, printre aburi de beţie şi fum de la ce fumau; păianjenul ţesuse o pânză întinsă, în colţul closetului, deasupra jgheabului ţinând loc de pisoar, în care picura o ţeavă găurită neregulat.

Cu picioarele răşchirate, clătinându-se, băieţii se distrau împroşcându-l şi uneori, când păianjenul încerca să se ferească, îl urmăreau, cum tunul de apă îi urmăreşte pe protestatari.

Nu pierdeau vremea, ci înăbuşeau revolta.

Îl porecliseră "Johnny".

Era un păianjen enorm, cât un ou de bibilică, se cunoştea când îl nimerea; chitaristul se oprea din cântat şi-l întreba pe cel întors de la WC - "I-ai tras-o lui Johnny?" şi dacă acela răspundea "Da!", izbucneau urale şi mai destupau o vodcă.

Într-o asemenea noapte de insomnie colectivă, unul mai împuşcat în aripă s-a gândit să-l tortureze pe Johnny şi şi-a luat cu el deodorantul.

L-a găsit pe Johnny în mijlocul pânzei şi a pulverizat peste el.

Efectul a fost năpraznic: în două secunde, Johnny s-a descompus.

Părţi mititele din Johnny fugeau cu viteză, pe pânză, în toate direcţiile.

În locul lui Johnny, rămăsese o insectă minusculă, cu picioroange telescopice, subţiri.

Johnny nu era un păianjen, ci o păienjeniţă.

Corpul ei voluminos era alcătuit din pui ataşaţi de picioarele sale lungi, păianjeni minusculi care o luaseră la sănătoasa, sub jetul deodorantului.

A fost un deodorant masculin, ieftin.

În noaptea aceea, s-au îmbătat cu toţii.

Unii s-au făcut arhitecţi şi n-au mai revenit niciodată la "2 Mai".

Aşa mi-ar fi plăcut, cel mai mult, să încep articolul despre alegerile de ieri:

"Bănuit de complicitate la asasinat (dacă nu chiar de omucidere), suspectat de homosexualitate practicată ca să intre în graţiile superiorilor şi să fie promovat rapid în ierarhia politică, fost ofiţer acoperit al serviciilor de informaţii, suspectat de orgii sexuale (inclusiv cu minore), mincinos notoriu şi plagiator, Victor Ponta a devenit preşedintele României, întrunind, se pare, toate calităţile necesare acestei înalte demnităţi".

Sau:

"Suspectat că ar fi vândut copii, ca să fie făcuţi bucăţi, pentru organe, înavuţit pe căi inexplicabile, acuzat de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate, un provincial cu mintea înceată, fără umor şi simţul ridicolului, primarul Sibiului Klaus Iohannis, a fost preferat de electorat să fie preşedintele României, considerându-l, culmea!, ceva mai puţin rău decât contracandidatul său."

Mi-am dat seama, însă, că rigorile jurnalismului nu-mi permit astfel de începuturi, deşi ele sunt seducătoare.

Nu a fost niciodată dovedit rolul jucat de Ponta în ceea ce a fost stabilit a fi sinuciderea procurorului Cristian Panait; orientările sexuale ţin de libertatea de opţiune; eventuala încălcare a legii, în cazul că va fi fost ofiţer acoperit, poate chiar a încetat acum treisprezece ani; despre orgii am aflat din declaraţiile unui parlamentar despre care cei deranjaţi de acela spun că ar fi dus cu pluta; plagiator ştim că este, dar, mucles!, Justiţia ne contrazice, iar minciunile... deh!, dar cine nu minte, în politică?!

Pe partea cealaltă, la fel: poate că Iohannis doar a mijlocit adopţii, fără să ştie dacă copiii vor fi adoptaţi in integrum sau pe părţi; poate că imobilele şi le-a dobândit "cu bani cinstiţi", cum a afirmat într-un interviu, refuzând să explice; poate că ultima instanţă va stabili că nu a fost incompatibil când, primar fiind, a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe; poate că are "viziune", gândeşte foarte serios şi profund şi de aceea răspunde ieri, pentru alaltăieri, ca în somn; şi poate că, arătându-şi brusc dinţii şi reluându-şi morga serioasă, tot atât de brusc, în secunda următoare, totuşi, cine ştie, are vreun umor special şi nu ne-am prins noi.

Astfel că, fără certificare documentară, nu-mi pot începe articolul, cum aş prefera.

În schimb, aş putea trece pe un nivel superior al tâlcului acestor alegeri, care să elimine necesarul de dovezi certificate documentar.

De exemplu, aş putea privi personalităţile celor doi "pretendenţi la coroană" din perspectiva "ranter"-ului englez Jacob Bauthumely, care, la 1650, a susţinut că păcatul nu ţine de un gest, de o faptă, ci este o stare, o pierdere a naturii noastre divine.

Este vorba despre pierderea sacralităţii.

Perspectiva îmi convine, pentru că, eliminând necesarul de probe, reduce evaluarea celor doi la ceea ce simţim în faţa lor.

Ce simţim?

Înălţare?

Speranţă?

Ne reprezintă?

Eu, unul, mă simt ca ameţit, într-o noapte, la "2 Mai".

Doi păianjeni uriaşi - Johnny -, ale căror picioare sunt alcătuite din minusculi membri de partid, gata să se dezintegreze, sub jetul unui deodorant ieftin.

"Aţi creat un monstru, dacă pierdem alegerile, atunci PSD se va dezintegra!", a tunat Ion Iliescu.

Este clar, preşedintele de onoare al PSD a făcut nudism, la "2 Mai", altfel de unde să aibă o imagine atât de precisă despre Johnny?!

Cealaltă partidă, o vizibilă articulare de mici şi mititele facţiuni politice, cu pretenţie "de dreapta", ale căror membri fac picioarele care-i lipsesc, (ei înşişi demobilizaţi de flegmaticul pe care încearcă să-l urce la Cotroceni).

A fost asta o înfruntare a "serviciilor", între ele?

Numeroase indicii că da.

Autonomizarea SIE, care şi-a refuzat serviciile către unul dintre principalii beneficiari - Preşedinţia - şi şi-a trimis şeful, pe Teodor Meleşcanu, să candideze, ca diversiune pentru întărirea lui Ponta, este un astfel de indiciu.

Zvonul mai timpuriu că George Maior, şeful SRI, ar putea deveni premier, dacă Ponta devine preşedinte, este un alt asemenea indiciu.

Subiectul, de mare noutate, al ofiţerilor acoperiţi din politică şi din presă, care a traversat campania electorală, este încă unul.

S-a întărit credinţa comună că, la vârf, serviciile de informaţii îşi continuă o parte din moştenirea securităţii, că derulează afaceri ilegale (şi nu neapărat în scopuri "de serviciu", ci în beneficiu personal), în care implică politicieni şi prin urmare devin interesate să-şi aşeze propriul candidat ca şef de stat.

Lipsa de calitate a candidaţilor la Preşedinţie şi vulnerabilităţile lor grave constituie cel mai grăitor indiciu.

Nu vi se pare că avem cam mulţi foşti şefi de servicii de informaţii, care, fiecare, trebuie să-şi ţină gura şi să nu profite de informaţiile cu care a avut contact?

Numai de la SRI şi de la SIE, sunt vreo treisprezece astfel de guri de ferecat.

Iar unii sunt, de-a dreptul, flecari şi lipsiţi de caracter, cu soţii sau foste soţii trădătoare politic, aburcate prin staff-urile de campanie electorală.

Nu am nici o dovadă, poate că lumea se înşală că serviciile vor fi fost implicate.

Singura certitudine este că niciunul dintre cei doi candidaţi nu inspiră că ne-ar purta grija - absenţa virtuţii.

Fără nici un exit-poll, ştiu dinainte cine ne va fi preşedinte.

Johnny.

Un motiv indus să nu ne mai dorim prea mult suveranitatea.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Un pas inapoi bosorogule! iata ai uitat pana si sa te semnezi. 

    1. sau daca vreti sa combateti de ce nu veniti sa stati in aerul binefacator al toamnei pentru aproximativ 9 ore asteptand sa puneti o stampiluta? Vi se pune o platforma de schimb de idei la dispozitie si dumneavoastra ce faceti? va taiati craca de sub picioare. Daca hotararaste Maestrul sa nu mai permita comentarii(vezi ZF) atunci unde mai folositi onomatopeicele din dotare. Este un articol extraordinar care nu se poate rumega din prima. Iti trebuie sa-l rumegi un pic. Dumneavoastra fiind un baiat finutz poate folositi servetelul si furculita. Cine nu a inteles pana acum ce presedinte avem poate nici mai departe nu va avea posibilitatea ce presedinte putem avea. Suntem primii pe mapamond la a caracteriza prin a jigni. Aceasta este prima idee care imi vine citindu-va comentariul. Spre deosebire de dumneavoastra domnul Florian chiar si atunci cand foloseste un limbaj mai dur o face deoarece aceasta este convingerea domniei sale care se bazeaza pe un studiu, o experienta de viata si un asa zis "Bauchgefühl" :-) din care nu poti sa ai decat de castigat atunci cand ai ocazia de a ti se acorda atentie. In rest ce putem sa spunem decat ca boilor li s-a facut pe plac si vom putea sa ne cerem ouale inapoi. Sa ai o seara bun si un gand pe masura!

      Foarte tare articolul!

      Comparatia serviciilor cu Johnny, geniala, dar si cutremuratoare. 

      Intr-adevar, "revolutia" din 89 a functionat ca un spay de proasta calitate care a pulversat securitatea.

      Ramane sa ne lamurim (daca vom putea vreodata) care aripa a serviciilor a castigat batalia si pentru cat timp. 

      Ori esti orb, ori nu esti in stare nici sa citesti, tine-ti gura!

      Semnatura este prima sub titlu..daca nici atat nu ai putut observa, ce pretentii sa avem sa observi ce spune textul? Mai bine mergi sa dormi, veghem noi si pentru tine...

      OK! trebuie sa-i cer scuze lui Make, intentia mea era sa pun in ghilimele bosorogule, de aceea in cealalta postare am facut precizarea despre expresia folosita impotriva "bosorogilor" din PNTCD, daca nu gresesc. 

      Make greseste prin faptul ca "sta la panda" aproape in toate situatile (cam ca si Codita) si vin/vor sa ne impuna verdicte. In cazul de fata Make nu a fost in stare sa vada ca prezindentiabilul Iohannis ne-a aratat exact alternativa la "stilul Basescu" adica in loc de agresivitate si bascaleala, retinere, maturitate si "incetineala" daca asa va place. 

      Faptul ca aseara in baia de multime, a ales doar sa zambeasca si sa salute simpatizantii, este inca o speranta a mea ca vom avea un presedinte asezat. 

      Verstanden??.

       

      In momentul afisarii, articolul nu era semnat. 

      Iohannis este doar "morga", verdictul lui Make e exact.

      Articolul a fost semnat, de la momentul afisarii.

      Imi recunosc erorile, dar acum nu este cazul. 

      Daca te referi la virsta mea, atunci iti urez sa o atingi si tu.

      Inteleg ca ti-ai dori sa fac un pas inapoi; imi pare rau, cind pot, le fac pe plac cititorilor, dar nu in orice privinta. 

      Mai suporta-ma un timp.

      Ponta a avut dreptate: Johannis este doar poleiala.

      Superficial, nu matur. 

      Incapabil de reactie, nu retinut. 

      Tot atit de "asezat", cit o sperietoare de ciori.

      Dar, desigur, fiecare vede cit poate. 

      Dat fiind ca "bietul Johnny" a fost atacat doar cu un deodorant (si inca unul ieftin), nu cu un insecticid, deruta puisorilor a fost doar una temporara. De indata ce operatiunea "Imprastierea" s-a incheiat - si s-a incheiat de multa vreme - a urmat regruparea. Incheiata si ea, cu mult succes, dupa cum demonstreaza tot ceea ce vedem astazi pe scena politica si chiar economica a Romaniei. Tot ce vedem si mai ales ce nu vedem ;-)

      Verdictul lui Make (il adaug si pe editorialistul sau) este/sunt atat de exacte cat au fost si exit-pool-urile specialistilor in alegeri (si altele) care ne indicau o "exactitate" intre 1-3%, realitatea ne-a dovedit ca si acestea sunt VARZA! erori de la pamant la cer!.

      Asat este realitatea zilelor noastre: specialist in toate domeniile, ca ciupercile dupa ploaie. 

      Tinerele, tocmai am aflat ca te depasesc cu un an; aproape ca imi este ciuda. 

    Articol briliant, fara egal!

    minunat!que sera, sera!

    1. Ok, si ceva propuneri fezabile ?

    Johannis a declarat inainte de companie ca "i se pare normal ca serviciile sa aiba agenti acoperiti in presa si politica pentru ca el conteaza pe profesionalismul lor".

    Dar totusi gloata a iesit sa-l voteze. Intre doua furturi de filme pe torente si cateva fumuri de etno. Si o intreaga mass-media audio-video(cu exceptia a doua TV-uri) si presa scrisa si online pompand propaganda pentru gogoasa numita Johannis. 

    1. Si daca iesea Tonta era mai bine? Tot acelasi rahat asortat ne asteapta...

      Politica este arta compromisului. V-a demonstrat Johannis ca poate alinia in spate pe cineva (in afara de propaganda ca este la fel de bun ca regele Carol)? Aia de pe dreapta s-au aliniat doar ca le-a cerut Dole (PPE) nu pentru ca s-au indragostit de neamt. Sunt tare curios cum va putea el convinge, cu talentul lui de orator pe cineva de la masa. Ati vazut vreun bun negociator cu talentul comunicational al lui Johannis? Niciodata.

      Cititi in ziarul Adevarul caracterizarea, excelenta, facuta lui Iohannis de catre brokerul Sima ; pana sa citesc articolul il credeam un sarlatan ordinar, acum dupa cele scrise de Make sunt convins ca este un sarlatan de mare clasa, un foarte bun psiholog si un maestru in arta negocierii. Nu degeaba i-au cazut victima client extra. Deci, va invit (si pe maestrul Make) sa-i cititi articolul si sa ma combateti -dar cu argumente.

      Pazea, sub masca de mutalau, avem un presedinte care, in timp, ne va surprinde. Sper, placut.

      Si va invit sa vedeti rezultatele unei politici intransigente a lui Obama fata de republicani in SUA. Obama a decis ca el stie mai bine, ca dialogul cu republicanii nu este necesar si ce a rezultat? S-au unit republicanii si au blocal toata activitatea legislativului, l-au fortat sa guverneze prin Ordonante si acum au preluat si controlul Senatului (avand inainte Camera). Obama a pierdut alegerile parlamentare. S-a dus vremea lui "stie-tot". Poate Carol venea intr-o tara de iobagi si ne invata lucruri.

      Nuam tinut neaparat sa scot in evidenta calitatile lui Iohannis ci, mai ales, "maiestria" lui Make in a da verdict. Make l-a ascultat o ora si jumatate si a vrut sa ne impuna punctul sau de vedere; din pacate a esuat lamentabil iar Sima I-a dat inca o lectie.

      Mi-ar fi placut ca < Make stie tot> sa fi aprectiat verticalitatea candidatului care, evident pe locul doi, a spus intregii tari ca el nu negociaza votul. Asta ar fi trebuit sa vada Make. Nu-I asa domnule Bestea? 

    poporul s a saturat de odiosul base si a votat pentru un presedinte normal

    dar mai avem sperante. :))

    In fiecare inceput investim sperante. Cu fiecare zi sperantele noastre se destrama. Cu fiecare sfirsit sperantele se dovedesc a fi fost efemeride.

    Este dezamagitor cind conditiile nu lasa posibilitatea sperantelor de a se naste. In acesta situatie se naste speranta ca "Cineva acolo sus ma iubeste". Este un fapt deosebit de grav sa constati ca acela in care ti-ai pus ultima speranta te-a inselat.  

    1. Nu este normal ca sperantele noastre sa atirne de un om.

      Cu atit mai putin de un om care vrea sa fie presedinte. 

      Make! nu, sperantele noastre nu pot sa atarne de un om, fiecare cu sperantele lui, dar destinele noastre pot sa atarne de un om, mai ales cand acesta ne este Presedintele. 

      Nu este normal.

      Adica cum destinele noastre sa atarne de un om? Daca spuneai de un sistem (adica, democratie, justitie, etc) eram de acord. Destinele depind de un om atunci cand esti sclav.

      Mai clar: si de un om; mai ales cand acesta este Presedintele. 

      Ma simt dator sa fac o precizare: “acela in care ti-ai pus ultima speranta”, din ultima fraza = “Cineva”, din fraza anterioara. “Cineva”, in intelegerea lui Newman, este Dumnezeu. Eu m-am referit la entitati mai pamintesti si omenesti ca Securitate, Comisie, Bilderberg, CFR, Trilaterala..., si alte asemenea institutii care declara ca ne iubesc si ne doresc tot binele din lume. Dar, in principal, pe linia editorialului, m-am referit la Securitate. Si consider ca ar fi foarte, foarte grav daca dezamagiti de atitea guverne si presedinti, ne-ar dezamagi si Securitatea.

      &MAKE, sa fie alegerile doar un ritual gratuit? Sa nu fie alegerile si alesii nostri mijloace de a schimba starea natiei?, acum ultima /penultima din Europa la..., la..., la... Sa recunoastem, este ff disconfortant ca tu sa fii mereu ultimul, desi este natural ca cineva sa fie ultimul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb