CIOBANII ŞI TITLURILE DE STAT Vocea lui Mişu n-a ajuns nici la şes, darămite la munte

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iunie 2015

Vocea lui Mişu n-a ajuns nici la şes, darămite la munte

Oierii nu numai că nu au auzit de ofertă, dar spun că nu au încredere în stat şi că emisiunea Finanţelor este "un fel de Caritas pentru proşti"

Subscrierile au ajuns la 26%

Ambiţia fantastică a preşedintelui ASF Mişu Negriţoiu să ducă oferta de titluri de stat pentru cetăţeni la ciobanii din vârful muntelui nu a răzbătut nici până la fermierii din centrul Capitalei.

"Atât sindicatul bancar care se ocupă de această emisiune, dar şi noi (n.r. ASF) vom stimula un program de promovare şi de publicitate, astfel încât un crescător de oi din vârful muntelui, care face bani şi nu-i mai investeşte în dezvoltarea proprie, să poată să cumpere titluri de stat", a spus, plin de încredere, Mişu Negriţoiu, în urmă cu două săptămâni, în cadrul lansării ofertei la BVB.

Nu ştim însă la ce program de promovare şi de publicitate s-a referit preşedintele ASF, pentru că, în realitate, situaţia se prezintă cu mult sub declaraţiile sale.

Până ieri, subscrierile de titluri de stat de 100 de milioane de lei se ridicau la numai 26%, în condiţiile în care oferta se încheie mâine.

Consultaţi de ziarul "BURSA" dacă au aflat despre emisiunea de titluri de stat pentru populaţie, ciobanii şi fermierii care îşi vindeau produsele în halele Pieţei Matache din Capitală, vizaţi de preşedintele ASF, au auzit ieri, pentru prima dată, de acest produs de investiţie.

Răspunsurile lor ar trebui să fie un duş rece pentru Mişu Negriţoiu, care nu ne-a răspuns, până la închiderea ediţiei, care au fost măsurile de promovare a ofertei, adoptate la nivelul ASF.

Doamna Marina Maftei din judeţul Alba, care, ieri, îşi vindea brânza în hala de lactate a Pieţei Matache din Bucureşti, ne-a declarat că nici nu a auzit de programul prin care Guvernul vrea să atragă de la investitori 100 de milioane de lei. În hala respectivă erau mai puţini clienţi decât vânzători de brânzeturi.

După ce a ascultat descrierea ofertei, domnia sa a concluzionat că este "un fel de Caritas pentru proşti". Doamna Maftei nu a auzit de Mişu Negriţoiu.

În opinia acesteia, numărul redus de clienţi din piaţă este un indicator privind starea proastă a economiei.

Doamna Maftei ne-a spus că este atât de ocupată încât nici nu are timp să se uite la televizor, astfel că nu avea de unde să afle de oferta Finanţelor.

Chiar dacă s-ar fi uitat, acest program nu a fost prezentat la TV.

Doamna Elena Dobre, din comuna Gostinari, Giurgiu, care vindea legume în aceeaşi piaţă din apropierea mai multor clădiri de birouri în centrul Capitalei, nu auzise de acest program şi ne-a spus că "statul vrea doar să ia bani, iar pentru ţărani nu vrea să facă nimic".

Doamna Alexandra Stoica din Măgurele, Ilfov, care vindea cartofi, nu a auzit nici ea de acest program. "Ne chinuim cu grădina. Când strângem noi 10 milioane (de lei vechi, n.r.)?", ne-a replicat dânsa, referitor la preţul unei obligaţiuni.

Un domn din comuna Vidra, judeţul Vrancea, ne-a spus că nu a auzit de programul de atragere a investiţiilor lansat de Guvern şi nici nu l-ar tenta o astfel de ofertă deoarece nu are încredere. Locuitorul din Vidra vindea vişine şi cireşe. "Statul nu ne ajută cu nimic. Am fost în afară şi acolo primeai subvenţii şi ajutoare de la stat", a afirmat acesta.

Persoanele fizice interesate de oferta de obligaţiuni mai pot subscrie până pe 19 iunie, iar pe 22 iunie Finanţele vor stabili nivelul de dobândă la care se vor efectua subscrierile, în funcţie de cererea înregistrată. Intervalul de dobândă se situează între 1,75% şi 2,15%.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Pe care o face Bursa acestei emisiuni de titluri de stat. Hai români, că nici nu știți ce pierdeți.

    1. Ia-le tu pe toate si la sfirsit si pe ale mele TARANULE !

      "Taranul" de mai sus a incercat o forma de umor mai subtil. A incercat degeaba, din cate arata replica dvs...

      Altfel, colosale consideratiile celor din piata. Se vadeste, inca o data, ca "talpa tarii" e foarte capabila sa extraga esentialul din haosul cotidian si intelege perfect natura binefacerilor aduse de statul roman. 

      "Caritas pentru prosti"; 

      "Misu... Misu si mai cum??? Nu cunosc." 

      "Guvern? Thanks, no thanks - n-am incredere". 

      Tot ce era de spus in doar cateva cuvinte. It just doesn't get any better than that. 

      Cum adica, Misu si mai cum? daca nu-l cunosti de ce te bagi? n-ai auzit de Misu Negroteul? pardon Negritoiul. 

      Ma bucur ca ciobanasii nostrii/ ma rog, taranii, nu se lasa/nu s-au lasat pacaliti nici de stat, nici chiar de catre Sima, ca altii (prieteni stiu, care altii).

      Unii n-au cum sa guste subtilitatile taranului; daca nu le ai, nu le ai si pace buna. 

    cum dracu sa cumperi cu2.15 maxim/an.Pun banii labanca si iau 3% pe an -16 impozit tot ies mai bine si pot sa dispun de bani cand doresc nu stau la mana cumparatorilor de pe bursa.Statul garanteaza si bondurile si depozitele .DE CE explicatim si mie?

    1. Pentru că vei fi patriot în felul acesta.

       

      Belgia cerșind bani de la populație: Belgium's prime minister Yves Leterme has called on savers to buy their country's debt. So there was an air of desperation this week when Leterme felt compelled to become marketing director for the exchequer, making the call for public funds from his seat in parliament and later in TV interviews. 

      He said: "Given the difficulties on the financial markets, we want to call more on the savings capacity of Belgians to finance the debt." 

       

      Italia cerșind bani de la populație: MILAN— Giuliano Melani, a businessman from a small town in Tuscany, bought a full-page ad in Italy's largest newspaper this month, urging his compatriots to seize control of the country's spiraling debt crisis by buying up Italian treasury bills. "Let's make an effort. Let's buy back our debt," said the ad in Corriere della Sera. "I assure you it's worth it. Holy God, we are one people, a great people." "The BTP Day initiative is betting on chauvinism. It's definitely good marketing," said a bond a trader at an Italian brokerage firm. 

      BTP day este ziua titlurilor de stat guvernamentale. Cred că putem găsi exemple și în Japonia. 

      Deci, sumarizând, cine nu are niște titluri de stat românești nu este patriot. 

      Nu sdtiu ce-o fi in Belgia sau Italia, dar eu nu i-as da nici un leu lui Ponta pe mana!

      Ce patriot?!! A cumpara obligariuni tnseamna ca imprumuti Guvernul, deci ii dai pe mana lui Ponta. 

      Dacă îți vine să crezi, în 2011. Este adevărat că Boc mi-a promis (și până acum s-a ținut de cuvânt) că îmi dă 7.45% dobândă. Nici prin cap nu mi-a trecut să gândesc că îi dau lui Boc ci lui Isărescu. Are el grijă să își plătească datoriile.

      Însă, pentru sub 2% nu mă bag. Am și eu onoarea mea. 

    Acesti domni care apar la tv ca din partea ASF nu inteleg ca nu prezinta incredere! Dupa ce oamenii din Oradea , Deva, Pitesti, Rm Valcea, Bucuresti vad ca la Busa se pierd bani cine mai are curaj sa duca bani la Bursa? Poate oameni precum Rosca Stanescu, Patriciu, Anghelache, care au avut informatii confidentiale si au manipulat piata se mai baga in asa ceva! Reputatia ca la bursa se pierd bani munciti nu se spala cu una cu doua domnilor cu gulere albe si salarii exorbitante!

    1. L-ai uitat pe Make. 

      Cu Make joc o tabla-n Cismigiu !

      Il las sa-mi dea martz, numa' sa-l conving sa-l opreasca pe tovarasul Piperea sa se mai creada Jesus ! Mai bine sa asculte Jesus Christ Superstar ! Sa-i spuna cineva lu' Piperea ca a luat-o rau pe aratura... 

      Subscriu. 

      Misu ...esti cel mai de incredere personaj autohton. Ai avea spre 100% incredere in sodajele de opinie.Eu?Tot incapatanat:Misu si cu toti ai lui, sa va duceti unde ma gandesc eu.(corect ar fi toti din jurul lui misu plus cei care l-au investit in functie.)admir competentele tale misu, urasc actiunile tale si sper sa va duceti...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb