Ciocniri la Berlin, la manifestaţii ilegale împotriva restricţiilor anticovid

S.B.
Internaţional / 1 august 2021

Ciocniri la Berlin, la manifestaţii ilegale împotriva restricţiilor anticovid

Sute de persoane ostile restricţiilor impuse în lupta împotriva covid-19 au înfruntat duminică interdicţia de a manifesta şi s-au adunat ilegal pe stăzile Berlinului, provocând ciocniri cu poliţia, informează news.ro.

Poliţia a anunţat că unii manifestanţi au "hărţuit şi atacat" agenţi în cartierul Charlottenburg, în vestul capitalei germane şi au ignorat barajele din oraş.

"Au încercat să spargă lanţul poliţiei. Acest lucru a condus la folosirea gazelor iritante, bastoanelor şi la violenţe fizice", a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Poliţia din Berlin, care precizează că mai multe persoane au fost arestate.

Manifestaţia este organizată de către mişcarea "Querdenker" ("libercugetători"), care s-a impus drept principala voce critică faţă de restricţiile sanitare impuse în Germania.

Justiţia a interzis mai multe astfel de manifestaţii prevăzute în weekend, inclusiv pe cea de duminică, la care erau aşteptate aproximativ 22.500 de persoane.

Tribunalul a stabilit că nu poate autoriza organizarea acestor adunări, de teamă că participanţii ar încălca reglementările cu privire la purtarea măştii de protecţie şi distanţării sociale, în contextul în care numărul infecţiilor din Germania a început să crească.

Poliţia de la Berlin a desfăşurat peste 2.000 de agenţi în ţinută antirevoltă în întregul oraş, înaintea acestei manifestaţii fără precedent.

Unii manifestanţi agitau pancarte cu mesaje care proclamau "Libertate!" şi "Nu dictaturii corona", iar foarte puţine măşti erau vizibile în mulţime.

Din mişcarea Querdenker fac parte membri ai extremei stângi, adepţi ai teoriilor complotului, critici ai vaccinării şi susţinători ai extremei drepte.

La manifestaţiile Querdenker participă mii de oameni, iar uneori zeci de mii. Mai multe dintre aceste adunări au degenerat în violenţe.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. In video parea ca sunt mai multi jandarmi decat oameni. Ce poate face un om cu mainile goale si fara masca in fata la unul blindat si cu casca de protectie cap-gat?

    Interesanta formularea: s-au adunat ilegal. Dar, mai exact, care era forma legala de a se opune? Evident, nici una. Si atunci... 

    violenta stradala si protestele civile sangeroase = fenomene din ce in ce mai dese in urmatorii 2 ani

    Ma intreb daca atunci cand manifestantii BLM se adunau pe strazi, presa scria ca adunarile sau manifestatiile sunt ilegale. Cred ca nu.

    Împânzesc lumea!

    1. Aceasta garnitura de politicieni ineficienti, pro-VAX, incapabili sa stopeze cancerul, batranetea, bolile de inima si saracia, foametea, care sunt principalii vinovati pentru incremenirea lumii in stadiul de primitivitate tehnologica! De aceea, marionetele trebuie sa plece! Sa fie inlocuite cu adevaratii revolutionari in domeniul stiintei si economiei!

    Forțele de opresiune arata cam la fel îmbrăcate pe glob - în negru, cu pulan, casca, gaze, petarde, etc.

    In Romania, mașinile de poliție au fost vopsite pe tăcute ca alea din Germania.

    Toate că sa sugereze omului simplu un stat polițienesc global indiferent de locul în care te afli pe planetă 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb