CIOLACU: "Am depus moţiunea de cenzură. Avem o propunere de premier, nu e membru PSD"

J.P.
Politică / 17 august 2020

"Am depus moţiunea de cenzură. Avem o propunere de premier, nu e membru PSD"

PSD a depus luni moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban, "cel mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani", a anunţat liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Pentru a trece moţiunea sunt necesare 233 de voturi. Documentul este semnat de 205 parlamentari, însă Ciolacu susţine că PSD va negocia cu "toate forţele responsabile" şi că "e cazul ca USR să ne demonstreze dacă e la putere sau în opoziţie", conform Hotnews.

"Azi am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România (...) Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei (...). Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor. Guvernarea PNL poate fi rezumată la o singură propoziţie - «Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor». Acesta este şi titlul moţiunii de cenzură (...) Aici în Parlament vom pune stop jafului şi incompetenţei acestui guvern", a declarat Ciolacu luni seară, susţinând că "este un act patriotic să votezi moţiunea".

Pentru a trece moţiunea - intitulată "Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată" - sunt necesare 233 de voturi. Documentul este semnat de 205 parlamentari, însă Ciolacu susţine că PSD va negocia cu "toate forţele responsabile": "Cred că şi celelalte forţe vor fi responsabile şi vor vota moţiunea".

El a spus, răspunzând unei întrebări, că PSD va negocia "cu absolut toate forţele politice", mai putin cu PNL şi PMP, aflate la guvernare: "E cazul ca USR să ne demonstreze dacă e la putere sau în opoziţie".

"PSD are toate soluţiile necesare. Avem un program de măsuri care poate fi implementat direct într-un guvern de tranziţie. PSD a demonstrat întotdeauna că ştie să construiască, să aducă creştere economică şi să consolideze nivelul de trai. La fel ca în 2012, în 2020 dorim să se respecte legea în privinţa măririi alocaţiilor, pensiilor, salariilor profesorilor şi nu să fie tăiate", a mai spus liderul interimar al PSD.

Ciolacu a mai susţinut că PSD are o propunere de premier, care la acest moment nu este membru al partidului.

Potrivit acestuia, Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor stabili, într-o şedinţă online de la ora 19.00, calendarul moţiunii de cenzură.

"Vrem să votăm cât mai repede. Eu doresc să votez cât mai repede. Nu am văzut niciun articol care să împiedice o moţiune în timpul sesiunii extraordinare. Nu e nicio problemă să se voteze în sesiunea extraordinară sau în cea ordinară", a spus Ciolacu, comentând astfel acuzaţiile lui Ludovic Orban provind neconstituţionalitataea demersului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Se stie deja cine e , Bulibaso! E colegul tau de Unitate, Gunoiul fudul si neomarxist, care se crede atotstiutor, Remus Pricopie!

    Cred ca Grindeanu mai degrabă!

    1. Pai, ala e membru PSD(via Secu)!

    da , de ce nu e membru psd ? complexatule , speriatule , lesinatule , anemicule , subnutrit obez ce esti ! ca ti-a zis stapanul johanis ? tu il reprezinti pe johanis cu serviciile lui ( si ale tale ) sau pe romani ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb