CIOLACU: "Celebrând Hanuka, reafirmăm credinţa că libertatea şi dreptatea vor fi mai presus decât ura şi intoleranţa"

J.P.
Politică / 29 noiembrie 2021

"Celebrând Hanuka, reafirmăm credinţa că libertatea şi dreptatea vor fi mai presus decât ura şi intoleranţa"

Aniversarea Hanuka, sărbătoare care marchează celebrarea triumfului luminii asupra întunericului, reafirmă credinţa că libertatea şi dreptatea vor fi mereu mai presus decât ura şi intoleranţa, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

"Hanuka prilejuieşte şi de această dată o binevenită ocazie de a evidenţia valorile preţuite de veacuri şi tradiţiile înrădăcinate profund în structura poporului evreu. În acest cadru festiv consider binevenit să reamintesc faptul că ţările noastre se bucură de relaţii puternice, consolidate prin încredere şi prietenie, care au făcut din Statul Israel cel mai apropiat aliat al României în Orientul Mijlociu. Ne bazăm pe această realitate şi dorim să construim pe mai departe o cooperare extinsă spre beneficiul reciproc. Pe această perspectivă, la nivel parlamentar avem întreaga deschidere de a colabora în sprijinul avansării agendei româno-israeliene. Celebrând triumful luminii asupra întunericului, ne reafirmăm credinţa că libertatea şi dreptatea vor fi mereu mai presus decât ura şi intoleranţa", a afirmat, duminică, Marcel Ciolacu, la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuka.

Potrivit acestuia, "avem responsabilitatea de a identifica şi promova soluţii pentru problemele de astăzi, de a trage învăţăminte din lecţiile trecutului, pentru a putea răspunde în mod vizionar şi eficient provocărilor curente şi viitoare".

"Salut perspectiva plină de speranţă readusă de Hanuka în sufletele şi inimile noastre şi vă rog să primiţi cele mai sincere urări de fericire, sănătate, pace şi prosperitate adresate dumneavoastră, tuturor cetăţenilor israelieni, precum şi membrilor comunităţilor evreieşti din România şi din întreaga lume. Fie ca această sărbătoare să ne bucure pe toţi", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuca este organizată, duminică seara, la ONB de Ambasada Statului Israel în România, ocazie cu care Orchestra Andaluză din Israel oferă un concert extraordinar, sub bagheta dirijorului Eitan Schmeisser.

În perioada 28 noiembrie - 6 decembrie, evreii sărbătoresc Hanuka sau Chanukah "Sărbătoarea luminilor", una dintre cele mai importante sărbători ebraice.

Aceasta celebrează victoria de acum aproximativ 2.000 de ani a macabeilor asupra monarhiei seleucide din Siria, care încerca să distrugă religia evreiască şi să elenizeze popoarele de sub dominaţia sa.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. D-le Ciollacu, dacă tot ați venit la putere ce ar fi să decretați hanuca aceasta drept sărbătoare națională a românilor?

    Statul suzeran Israel isi scoate periodic la interval, slugoii gradati si pupincuristi din Colonia lor si a altora: Ciuca si Ciolacu, care administreaza Guvernul Securitatii si al tradarii nationale, Ciucalacu!

    Ati observat ca sarbatorile iudeilor au toate legatura cu masacrarea in masa a non-evreilor?

    Neavizatii sa caute ce semnificatie are sarbatoarea pastelui la ei(passover)

    Indiciu:n-are legatura cu iisus 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb