Ciolacu: "Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă"

T.B.
Politică / 11 aprilie

Ciolacu: "Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă"

Investiţiile cresc economia şi, în mod special, investiţiile în infrastructura mare reprezintă soluţia pentru reducerea decalajelor în zonele mai puţin dezvoltate, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, acesta subliniind faptul că datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă, potrivit paginii sale de socializare.

"Fapte: rata anuală a inflaţiei a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie - INS. PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria ţării, peste 1.600 miliarde lei - INS. Numărul românilor aflaţi în sărăcie extremă (deprivare materială şi socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 faţă de 2022 - Eurostat. Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă. Investiţiile cresc economia şi, în mod special, investiţiile în infrastructura mare reprezintă soluţia pentru reducerea decalajelor în zonele mai puţin dezvoltate", a afirmat Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că principalul obiectiv al guvernării a fost creşterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse, potrivit sursei menţionate: "Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor prin plafonarea preţului la utilităţi şi a marjei comerciale la alimentele de bază şi, în acelaşi timp, am venit cu măsuri active de creştere a veniturilor salariaţilor (prin creşterea salariului minim) şi a pensionarilor (prin creşterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilităţi şi pentru alimente)", a mai afirmat Ciolacu.

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% în februarie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 2,81%, cele nealimentare cu 8,06%, iar serviciile cu 10,20%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.

"Indicele preţurilor de consum în luna martie 2024 comparativ cu luna februarie 2024 a fost 100,42%. Rata inflaţiei de la începutul anului (martie 2024 comparativ cu decembrie 2023) a fost 2,4%. Rata anuală a inflaţiei în luna martie 2024 comparativ cu luna martie 2023 a fost 6,6%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (aprilie 2023 - martie 2024) faţă de precedentele 12 luni (aprilie 2022 - martie 2023) a fost 8,5%", se precizează în comunicatul INS.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. gresit!

    creditul creste mereu economia! 

    in spatele lui apar si denumiri de “investitii”, “specule financiare”, “specule imo”, “specule bursa”… malinvestment… 

    sunt si azi in Italia “investitii” in poduri drumuri si pasaje ce nu si-au recuperat “banii”… dar nu e bai ca ce face govul imparte la toti sclavii nota de dus… si ura … investitie “recuperata” in timp… 

    Deci sa recapitulam: Creditul = Crestere Pib!… inchide creditul si gusti din depresie economica si boom NPLuri… unde si redeschiderea altui ciclu de credit e prea incet ca sa absoarba rata noilor falimente sau executari din piata… si ciclul se repeta… 

    s c c r e t 

    datele oficiale: deficit 6%/an, crestere pib 3%/an. ce "performanta"? Cea mai mare inflatie din Europa. Poate asta e "performanta"?

    in plus, una sunt cresterile pib pe hartie, si alta e realitatea cu puterea de cumparare care s-a erodat mult la aproape toti mai putin speciali si nu stiu poate cei mega bogati. sau cei cu valizele de bani din portbagaje.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb