Ciolacu: "Guvernul susţine alocarea unor resurse financiare consistente către sectorul agricol european"

F.D.
Politică / 13 mai

Ciolacu: "Guvernul susţine alocarea unor resurse financiare consistente către sectorul agricol european"

Premierul Marcel Ciolacu susţine alocarea, în continuare, a unor resurse financiare consistente către sectorul agricol european în viitoarea Politică Agricolă Comună, relatează Agerpres.

Prim-ministrul s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, reiese dintr-un comunicat transmis de guvern. Printre subiectele abordate s-au numărat: viitorul Politicii Agricole Comune, situaţia fermierilor în contextul provocărilor generate de războiul din Ucraina şi securitatea alimentară.

"În viitoarea Politică Agricolă Comună, Guvernul României susţine alocarea, în continuare, a unor resurse financiare consistente către sectorul agricol european, pentru protejarea fermierilor şi asigurarea competitivităţii Uniunii Europene pe pieţele globale. Avem nevoie de o abordare cuprinzătoare care să ia în calcul atât aspectele economice, cât şi pe cele sociale, inclusiv elementele de dezvoltare rurală. Este necesară simplificarea regulilor şi mecanismelor de implementare ale Politicii Agricole Comune, astfel încât aceasta să se poată adapta mai uşor la evenimentele geopolitice şi climatice neprevăzute", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu în cadrul întâlnirii.

Premierul a mai solicitat ca în viitoarea Politică Agricolă Comună să nu mai existe diferenţe între nivelul subsidiilor acordate la hectar statelor membre UE.

În cadrul întâlnirii "a fost salutată abordarea echilibrată a României, care a reuşit să răspundă atât nevoilor de tranzit al cerealelor, cât şi revendicărilor fermierilor", în contextul efectelor produse de războiul din Ucraina, reiese din comunicat.

"Contăm în continuare pe un sprijin puternic din partea Comisiei Europene pentru monitorizarea atentă a evoluţiei comerţului cu produse agro-alimentare dintre UE şi Ucraina, pentru a evita distorsiuni pe piaţa europeană care, implicit, ar afecta şi producătorii români", a menţionat premierul Marcel Ciolacu.

Cei doi oficiali au arătat că avantajul pe care UE îl are pe plan mondial, de cel mai mare exportator mondial de produse agricole, "trebuie menţinut şi trebuie create condiţii pentru ca fermierii europeni să poată, în continuare, să-şi dezvolta activităţile".

La întrevedere a participat şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. consistente? nici macar nu s-au actualizat cu inflatia din 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb