Ciolacu: "În afară de sanătate şi educaţie, s-au îngheţat angajările"

I.A.
Politică / 26 aprilie 2023

Ciolacu: "În afară de sanătate şi educaţie, s-au îngheţat angajările"

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi, despre măsurile de reducere a cheltuielilor, că unele măsuri au fost deja anunţate, astfel că vor fi persoane care vor avea dreptul să fie doar într-un Consiliu de Administraţie, bonificaţia pentru doctorat se va da doar dacă activezi în domeniu, iar în afară de sănătate şi educaţie, s-au îngheţat angajările la stat, potrivit news.ro.

Marcel Ciolacu a spus la Cercul Militar din Capitală: "Ştiu că până acum nu am fost obişnuiţi ca o coaliţie să funcţioneze în acest fel, respectiv să se pregătească drafturile unei eventuale Ordonanţe de urgenţă sau drafturile unei legi, să treacă prin Parlament şi să vină iniţiatorii, miniştrii, să vină să prezinte coalţiei. Este normal să avem în coaliţie un astfel de dialog şi să decidem pe fiecare punct în parte ce considerăm noi, liderii, că este oportun şi ce nu. Reformele se află în PNRR, nimeni nu discută reforme şi nimeni nu va încerca să schimbe vreo reformă în PNRR, ca să închidem şi acest capitol".

Liderul PSD a precizat că "sunt şi măsuri pe care trebuie să le luăm imediat, din cauza funcţionării guvernamentale".

Ciolacu a arătat: "Este pentru prima dată când o coaliţie, fără niciun ocoliş, transparent, discută anumite lucruri sincer, în spaţiul public astfel încât să prevină eventuale neajunsuri în cazul în care este o iarnă mai grea, dacă lucrurile în Ucraina iau vreo întorsătură".

El a menţionat că soluţiile au fost prezentate de ministrul de Finanţe, urmând ca după ce aduc şi alte elemente, să aibă întregul tablou pentru a putea lua aceste decizii, să vină într-o Ordonanţă.

Preşedintele PSD a completat: "Anumite propuneri le-am comunicat în spaţiul public, că nu mai există persoane care să fie decât într-un singur Consiliu de Administraţie, doctoratele, vei lua bonificaţia pentru doctorat doar dacă activezi în domeniul în care au doctoratul, faptul că în acest moment, în afară de ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, s-au îngheţat angajările. Asta nu înseamnă că ministrul, în cazul în care există o urgenţă, nu poate să vină cu un memorandum în Guvern".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb