Ciolacu propune ca pe ambalajele produselor să fie semnalată în mod vizibil reducerea gramajului

T.B.
Politică / 9 mai

Ciolacu propune ca pe ambalajele produselor să fie semnalată în mod vizibil reducerea gramajului

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în cazul în care au redus gramajul unui produs, conform agerpres.

Prim-ministrul a precizat, în debutul şedinţei de Guvern, că fenomenul este tot mai prezent în statele europene, inclusiv în România.

Conform sursei citate, "Unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor! Este de fapt o scumpire 'camuflată', nejustificată economic, sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii", a precizat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. shrinck inflation… cauzat de debt inflation si cost inflation…

    s c c r e t 

    1. Scaderea gramajului cauzata de infltia cauzata de PSDNL, asta e bine dc sriem pe ambalaj?

      mainda o tura prin tara… cluj… mamaia.. brasov… bucuresti… etc… si vezi cate betoane goale si altele in livrare…

      Omul produce “inflatia”… nu partidul… guvernul nu face decat sa invarta nominalul generat de omul de rand prin credit.. viteza la viteza de rotatie a creditului peodus de oameni/investitori catapulteaza inflatia… guvernul nu are dreptul sa faca nimic anticiclic… altfe cauzeaza depresii de tip deflationist exact cand trepuia ca economia sa atinga minime somaj… minimele de somaj mereu tre sa atinga un bufeu de inflatie… inflatia anunta mereu expansiunea “corecta” din ciclul scurt… dupa ne uitam si la bonduri sa vedem daca continua de coborat spre negativ si corelam asta cu scumpirea gresitului si a activelor si fortarea tinerii spre minime a somajului… problema apare ca daca se scumpesc prea multe si venitul se prabuseste real … ceva o sa cedeze si bondurile din inversare se vor ridica iar peste luciul apei.. aratand problea din exonomie.. numita “criza”… de inaccesibilitate in “ceva”… 

      E acel ceva periodic se schimba.. dar ca majoritate istoria a demonstrat ca este vorba de “credite imobiliare” … acces in case sau chirii… aceste lucruri declanseaza periodic crizele de trai… au cel mai mare raport din pib periodic in bula si in inversare bonduri… tot ele calareac si dobanzile bancilor centrale pe/spre ascendent… scumpind simultan costurile si propagand simultan noi livrari.. acest joc isi atinge periodic saturatia … si inaccesibilitatea oamenilor de rand rupe vraja expansiunii economice… de aici recesiunea sau depresia (dupa caz) aferenta… 

      idem cu 87-89 si crash in 93-95… idem cu 2006-2008 si crash in 2010-2014… idem si in fata alta mancare de peste… 

      pestele de la cap se inpute si de la coada se curata… cine e “capul” cine e coada”? 

      capul e mereu financiarul speculativ si potentii cu bani … si saracul si omul de mijloc e mereu coada… odata ce se impute capul … de la coada se vad semnele de curatare solzi… 

      Cu tot cu naratiunile govului si bancilor comerciale de … “rezilient / cristaline / economia duduie / tigrutul europei / etc”…. cu atat atentie la adancitura bondurilor.. 

      In structura bondurilor spre inversare poti avea la cicluri diferite rapoarte diferite ce le impacteaza expansiunea si contractia… pentru ca generatii diferite de oameni pot avea nevoi diferite economice sau materiale… dar in mod principal nevoile reale impacteaza periodic bunurile: a locui (case credite), a te deplasa (masini credite), a invata (credite de cursuri), a te imbraca (credite de consum), a te relaxa vacante (credite consum)…. 

      s c c r e t 

    Ciolacu nu spune dacă se va aplica și la gaura covrigului.

    Încă o lovitura dura data inflației de aceasta capacitate intelectuala.

    1. intimp ce 1 deget al fiecaruia arata spre guvern si banca centrala alte 4 degete arata spre noi si banci comerciale!

      s c c r e t 

      sper ca degetul aratat la guvern e cel mijlociu!

      astia fac inflatia, cu intentie , sa-si devalorizeze datoriile. metoda, tot odata la cateva luni, mariri salarii bugetari, mariri pensii, din credite, mariri salariu minim. Rezulta mariri de preturi , ca , na oamenii au mai multi bani, si firmele trebuie sa bage costurile cu salariile marite in preturi. In scurt timp, greve ca iar s-au scumpit toate, si iar vine ciolacu sa ii "salveze" mariri pensii mariri salarii bugetari , mariri salarii minime, mariri taxe ca, na inflatia-rezulta alta inflatie si tot asa. Rezultatul, cea mai mare inflatie din Europa.

      A, si BNR ul printeaza banii pt finantarea unei parti din deficit.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb