CIOLACU PROPUNE MODIFICAREA CONSTITUŢIEI: "Dacă un partid părăseşte coaliţia de guvernare, să fie convocate alegeri anticipate"

J.P.
Politică / 9 martie 2021

"Dacă un partid părăseşte coaliţia de guvernare, să fie convocate alegeri anticipate"

Partidul Social Democrat va propune modificarea Constituţiei astfel încât, dacă un partid părăseşte coaliţia de guvernare, automat să fie convocate alegeri anticipate, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

"Este o temă privind modificarea Constituţiei. De exemplu, în Italia se creează o majoritate după alegeri, cum este normal, cum s-a creat şi în România. Dacă pe parcursul celor 4 ani de mandat o formaţiune iese din respectiva majoritate se fac alegeri anticipate. (...) Nu faci tu modificări în timpul jocului. Când faci modificări, în momentul ăla faci alegeri anticipate", a spus Ciolacu, la DC News.

Întrebat când intenţionează PSD să facă această propunere de modificare a Legii fundamentale, Marcel Ciolacu a spus: "Deja avem o echipă. Nu e singura modificare. O echipă întreagă, Titus Corlăţean, profesori universitari, Robert Cazanciuc lucrează. Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituţiei. (...) Vom face dezbateri pentru că vorbim de modificarea Constituţiei. Ştim foarte bine că în România e foarte greu să faci alegeri anticipate, datorită Constituţiei. Cred că democratic este să fie şi alegeri anticipate. Mi se pare singura ţară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani".

"Îl anunţ astăzi pe domnul preşedinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul românilor după două - trei luni de la alegeri. Mâine, dacă sunt alegeri, PSD câştigă alegerile, nu cu 4 - 5 procente, detaşat. Şi ce faci în astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate", a punctat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pentru normalitate și corectitudinea politică a funcționării statului de drept. 1. Alegerile anticipate, dacă guvernul nu m-ai are susținere,după ce un partid din coaliția de guvernare sa retras. 2.Parlamentarul ales pă lista permanentă unui partid politic și în timpul mandatului se transferă la alt partid politic. Să-i se retragă mandatul și să fie înlocuit cu următorul candidat după lista de alegeri care nu a fost validat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb