Ciolacu: "Sperăm să finalizăm în următoarele două zile negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen aerian şi naval"

T.B.
Politică / 15 decembrie 2023

Ciolacu: "Sperăm să finalizăm în următoarele două zile negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen aerian şi naval"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în timpul vizitei pe Autostrada Transilvaniei, că negocierile pentru aderarea României la Spaţiul Schengen aerian şi naval ar putea fi încheiate în următoarele două zile, potrivit agerpres.ro.

Premierul a menţionat că negocierile pentru Spaţiul Schengen terestru ar putea fi încheiate anul viitor, conform sursei menţionate.

Totodată, Marcel Ciolacu, care a vizitat vineri, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, tronsonul Cheţani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, a punctat că Guvernul urmăreşte finalizarea mai multor lucrări de infrastructură mari până la finalul anului, transmite sursa.

Potrivit agerpres, Ciolacu transmite: "Considerăm că trebuie să venim cu cât mai multe veşti bune, cel puţin în infrastructura mare pentru români, şi cred că săptămâna viitoare vor fi mai multe evenimente în afară de această legătură de fapt între Târgu Mureş şi Cluj. În sfârşit, acest tronson din Autostrada Transilvaniei, săptămâna viitoare avem şi Drumul Expres Craiova-Piteşti, cred că se finalizează şi un tronson de aproape 16,2 kilometri din A0, din Centura Bucureştiului. Este evident că ne pregătim şi, pentru anul acesta, sperăm să finalizăm în următoarele două zile negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen în primul pas, aerian şi naval şi, de asemenea, să finalizăm cât mai mult din infrastructură până anul viitor, domnul ministru şi-a asumat că vom finaliza 250 de kilometri de autostradă şi drum expres şi să ne pregătim şi pentru anul viitor când, de asemenea, sper să terminăm negocierile pentru aderarea de această dată la spaţiul Schengen terestru", a declarat prim-ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că tema aderării României la Spaţiul Schengen "rămâne complicată" şi că în acest dosar "mai e mult de negociat", conform sursei citate.

El a spus că a avut o întâlnire informală, la invitaţia preşedintei Comisiei Europene, la care au participat cancelarul austriac şi premierul bulgar, relatează agerpres.

Potrivit sursei menţionate, "Negocierea pe Schengen rămâne complicată. (...) A fost o discuţie bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut cu toţii să ne dăm seama că mai este mult de negociat până când ajungem la o concluzie, care este, evident, satisfăcătoare pentru toate părţile. Nu pot să-mi imaginez o decizie care este satisfăcătoare pentru o parte şi complet nesatisfăcătoare pentru altă parte. Nu vreau să intru în detalii, suntem în negocieri, suntem în discuţii, mai e de discutat", a arătat şeful statului.

Întrebat dacă varianta intrării României în Schengen cu spaţiul aerian rămâne una viabilă, Iohannis a răspuns: "Mai e mult de negociat", informează sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Spatiul subteran e deja finalizat

    Toata naveta asta cu meeting uri multiple nu poate fi decat despre mutarea razvratitilor frustrati din Siria si a afganilor care deja sunt in Europa dar nu sunt primiti si ... tarile EU s au gandit sa rezolve plasind problema in Romania si Bulgaria . Daca nu reactiona premierul bulgar nu aflam ,Ciolacu deja facea PR si promovare ca e un succes pe Schengen aerian . Si cand colo ,cred ca vor de fapt Schengen pe armate ,adica sa se mute unitati militare peste capul ,vointa si suveranitatea tarii ...ati ghicit : in Romania si Bulgaria ! Politicieni romani ,ati facut destule compromisuri ,nu vindeti ch ar suveranitatea tarii numai ca sa fiti lingusiti voi si amagiti cu nimicuri ca si vizele pt America etc

    1. asa au plasat problema si in 2000 si cv spre cipru grecia italia... unde in criza de atunci multi au fugit pe capete si din tarisoarele alea... si in criza din fata multi vor fugii pe capete si din tarisoara noastra....

      iar cei care vor ramane vor participa in fata la alt ciclu de statistica somaj bomba... la talharii... violuri... furturi... etc... droguri... ce fac parte din ciclurile de somaj bomba... 

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb