Săptămâna viitoare Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecţiile CCR, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, potrivit Agerpres.
"Îi solicit Ministrului Justiţiei ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraţilor. Este absolut necesar ca această lege să intre în vigoare cât mai rapid astfel încât România să poată accesa banii europeni din PNRR. Nu ne permitem să pierdem fonduri europene din cauza pensiilor speciale!", a transmis Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe Facebook.
Curtea Constituţională a României a decis miercuri să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale.
Decizia a fost anunţată de preşedintele CCR, Marian Enache. El a afirmat că legea este constituţională în ansamblul său, dar există şi aspecte de neconstituţionalitate.
"Curtea, într-un cvorum de opt judecători, fiind absent motivat un judecător, a decis că Legea pensiilor de serviciu este constituţională în ansamblul său, dar Curtea a constatat neconstituţionalitatea unor critici intrinseci privind unele dispoziţii ale legii. (...) Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă de acord cu decizia Curţii, conform articolului 147 alineatul 2 din Constituţie", a declarat Enache.
1. Statutul CCR ar trebui revizuit
(mesaj trimis de Idee în data de 03.08.2023, 12:47)
Si ar putea chiar coalitia aceasta sa modernizeze statutul si regulamentul CCR , chiar si o revizuire a puterilor acordate CCR , si constitutia ar mai cere actualizari etc . Una din eleceste dreptul cetatenilor sa ceara schimbarea parlamentarilor prin referendum in colegiul respectiv , presedintele sa poata demite premierul in anumite cazuri etc
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.08.2023, 13:30)
Prosteala pe fața ! a modifica legea conform cerințelor CC, inseamna sa nu modifici nimic semnificativ , fa-te mircea ca lucrezi !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.08.2023, 14:39)
numai minciuni, doar n o sa va dati cu barda ncoaie singuri.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.08.2023, 16:44)
Ciolacu ești incapabil intelectual sa înțelegi ceva!
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.08.2023, 19:07)
Mai credeti-ne si a mia oara !
6. Conflict de interese
(mesaj trimis de Baga la cap Marcele în data de 03.08.2023, 19:25)
Judecatorii de la CCR care, maoritatea, sunt pensionari speciali si, mai ales, cumuleaza pensia cu leafa de judecator la CCR...cata nesimtire...ar trebui recuzati in aceasta speta pe motiv, strigator la cer, de conflict de interese.
Cine sa-i recuze...pai aia care i-au numit acolo: Presidentia, Senatul si Camera Deputatilor.
Se aude Klaus?
Se aude Ciolacule?
Se aude Ciuca?
7. Baga la cap Marcele
(mesaj trimis de Conflict de interese în data de 03.08.2023, 19:36)
Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.
Recuzarea judecatorilor CCR (care nu sunt dumezei) aflati in conflict de interese...asta este solutia...taiem capul Hidrei.
7.1. Baga la cap Marcele (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de Conflict de interese în data de 03.08.2023, 19:51)
Cine sa- mai recuze pe "distinsii" judecatori CCR?
Avocatul Poporului?
Pai d-na Weber nu se afla intr-o situatie similara cu judecatorii CCR...adica intr-un caz flagrant de conflict de interese?
Corb la corb nu-si scoate ochii!
Pai cine a numit-o acolo pe d-na Weber...Parlamentul? Cu-i da d-na Weber scocoteala? Parlamentului?
Se aude Ciolacule?
Se aude Ciuca?
Sa nu va mai plangeti ca...voi a-ti vrut...dar nu s-a putut...pentru ca voi sunteti mici, pitici si ...
8. Shpaga speciala
(mesaj trimis de mike în data de 04.08.2023, 10:40)
Daca tot eliminati facilitatile fiscale la categorii profesionale care chiar muncesc, de ce nu aduceti contributia "specialilor" la nivelul care sa asigure pensiile pe care vreti sa le platiti (mita din banii contribuabililor) pentru dosare uitate si pedepse cu suspendare? Ce contributii platesc astazi specialii nu se cheama facilitate ?
Cred ca de fiecare data cand veniti cu o aprobare de lege care afecteaza pensiile speciale va consultati cu pensionarii speciali de la CCR, ca sa fie neconstitutionala. Daca n-ar fi asa, singura explicatie e ca sunteti prosti. Si ticalosi!