Cioloş discută luni cu Juncker despre migraţie, Schengen şi MCV

Ioana Dogaru
Politică / 15 februarie 2016

Premierul Dacian Cioloş se află luni într-o vizită la Bruxelles, având programate mai multe întâlniri cu oficiali UE, cea mai importantă fiind cea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu care va discuta despre migraţie, aderarea la Schengen şi raportul MCV, informează Mediafax.

Vizita primului-ministru va debuta cu o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care va fi urmată de un dejun de lucru cu preşedintele PPE, Joseph Daul.

La ora 17, Dacian Cioloş se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cei doi oficiali având programate declaraţii de presă comune. Ulterior primul-ministru va avea o întrevedere cu comisarul european responsabil cu politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, apoi cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul şi resursele umane, Kristalina Georgieva.

Seara, la reprezenţa permanentă a României, şeful Executivului se va întâlni cu funcţionari români care ocupă funcţii de conducere în instituţii europene.

Cioloş va discuta cu oficialii europeni priorităţile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economică, programul de reformă administrativă, modul în care România îşi propune să se implice în dezbaterile actuale europene, dar şi priorităţile de ţară din perspectiva semestrului european.

"Discuţiile vor viza, de asemenea, fenomenul migraţiei, Uniunea Energiei şi securitatea energetică, progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare evidenţiate în cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum şi perspectivele ţării noastre de aderare la Spaţiul Schengen", potrivit Guvernului.

Din delegaţie fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

Marţi Cioloş va discuta cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu liderii grupurilor PPE şi S&D, apoi cu trei vicepreşedinţi ai Comisiei Europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bai frate lasa plimbarile si vezi ce se intampla cu hotia de la OIL Terminal

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb