CIPRIAN CIUCU: ''Eu susţin ideea că USR trebuie să fie la guvernare"

G.U.
Politică / 23 octombrie 2021

''Eu susţin ideea că USR trebuie să fie la guvernare"

Ciprian Ciucu, liderul organizaţiei PNL Bucureşti şi primar al Sectorului 6, este deranjat de perspectiva ca partidul său să colaboreze cu PSD, având un guvern minoritar. ''Nu-mi convine şi nu mă simt confortabil'', a declarat Ciprian Ciucu la Digi24, arătând că el susţine în continuare ideea ca USR să fie la guvernare.

Edilul din Sectorul 6 a explicat că în Consiliul său local a colaborat foarte bine până acum cu USR, dar se teme că deciziile la nivel naţional vor avea repercusiuni şi la nivel de Primăria Bucureşti, pentru că simte o "radicalizare" a USR, care se pregăteşte să treacă în opoziţie. În ceea ce priveşte Sectorul 1, acolo "lucrurile au luat-o razna" mai demult, din cauza primarului USR care se implică "cu prea mult patos" şi atacă PNL nejustificat.

"Pentru că ştiu din interior dinamica, mi-a fost mai uşor să o înţeleg. Eu, de exemplu, am fost şi rămân în continuare slujitor ideii că USR trebuie să fie la guvernare. Îmi asum această opinie şi voi face tot ce ţine de mine ca PNL să aibă majorităţi acolo unde se poate cu USR, în Bucureşti. Este drept, eu fac mai mult politică la nivel de Bucureşti. Nu sunt cel mai prezent în deciziile naţionale şi nu am impus, până acum, miniştri. Am ales să mă focalizez pe Bucureşti pentru că aici e nevoie de implicarea mea şi de sprijin pentru primarul general şi e o zonă mai deacoperită politic decât partea naţională", a declarat Ciprian Ciucu.

De asemenea, Ciprian Ciucu a vorbit de "tribalism" din partea USR şi PNL.

"Relaţia asta de neîncredere între PNL şi USR a fost din campanie. USR a insistat foarte, foarte mult pe o campanie anti-PNL. Fostul ministru Vlad Voiculescu, un tip pe care îl stimez, de altfel, a fost extrem de agresiv din ziua 1 a mandatului. Evident, toate lucrurile astea s-au acumulat şi toată lumea s-a tribalizat. PNL s-a tribalizat, USR PLUS s-a tribalizat. Când zic acest lucru, mă refer în sensul că fiecare nu vede dincolo de propria formaţiune, propria organizaţie, propriul grup din care face parte", a precizat Ciucu.

Liderul PNL Bucureşti a mai arătat că alegerile interne din PNL şi USR au fost mai dure decât alegerile parlamentare.

Ciprian Ciucu a declarat, de asemenea, că deciziile politice se iau în BPN al PNL, el adăugând că nu îi convine nimănui să se alieze cu PSD.

"Toate deciziile politice se iau de obicei în Biroul politic Naţional al PNL. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD. Cele două partide, pe fondul alegerilor interne s-au radicalizat. Există un principiu în politică în sensul că fiecare partid este autonom să decidă ce oameni propune pe anumite funcţii. (...)Nu am participat la decizia ca premierul Cîţu să nu mai fie nominalizat de PNL, a fost o decizie pe care vicepreşedinţii partidului au propus-o şi BPN a votat-o", a declarat Ciprian Ciucu.

Întrebat dacă a fost decizia preşedintelui Klaus Iohannis să nu fie propus Florin Cîţu pentru postul de premier, Ciucu a declarat că "este probabil".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Primul și până acum singurul liberal cu capul pe umeri! Iohannis, Câțu, acum generalul sunt din filme cu proști! Vor bloca în prostia lor infinită toate localitățile țării!

    Iohannis demisia e prea puțin pentru tine! 

    1. Timisoara, Brasov, sectorul 1 sunt deja pe tobogan, fara ajutorul ciumetilor joha si citu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb