Circa 115 vase de croazieră au navigat pe Dunăre în 2009, mai multe cu 5,5% faţă de 2008

F.A.
Companii #Turism / 2 decembrie 2009

Circa 115 vase de croazieră au navigat în 2009 pe Dunăre, mai multe cu 5,5% faţă de 2008, când au navigat 109 vase, iar numărul pasagerilor a crescut uşor, de la 214.000 pasageri anul trecut, la peste 230.000 pasageri în acest an,a declarat preşedintele Comisiei Dunărene pentru Turism "Die Donau", informează NewsIn.

"Totodată, 65 din cele 115 vase de croazieră au ajuns până în Delta Dunării. Din cauza concurenţei, pe anumite râuri nu s-au mai făcut croaziere, organizatorii schimbând destinaţia cu fluviul Dunărea. Dar, cu toate că numărul vaselor de croazieră de pe Dunăre a fost în creştere, câştigurile companiilor care organizează croaziere au fost în scădere, pentru că şi preţurile practicate au fost mai mici, din cauza crizei. Toţi oamenii caută valoarea pentru banii pe care îi dau", a declarat azi Gerhard Skoff, preşedintele Comisiei Dunărene pentru Turism "Die Donau", într-o conferinţă la Bucureşti.

Preşedintele Comisiei Turistice Internaţionale "Dunărea" a mai declarat că a fost prelungit sezonul pe Dunăre. "Dacă înainte vapoarele navigau de la jumătatea lunii mai şi până la sfârşitul lui octombrie, acum primul vapor a plecat în croazieră în martie, iar ultimul va pleca în 10 ianuarie 2010. Astfel, excursiile s-au prelungit cu 240 zile pe an", a declarat Gerhard Skoff.

"Trebuie să mărim activitatea de marketing şi, ca să putem creşte interesul pentru croaziere pe Dunăre, trebuie să spunem poveşti despre aceste locuri şi oamenii importanţi din zonele pe care Dunărea le traversează", a adăugat Gerhard Skoff.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb