Circa o treime din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Franţa sunt cu variant Delta

G.B
Internaţional / 2 iulie 2021

Circa o treime din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Franţa sunt cu variant Delta

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 reprezintă acum circa o treime din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Franţa, după ce cu patru zile în urmă ponderea acestei variante în totalul noilor cazuri era de circa 20%, a declarat astăzi ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

''Există un risc real ca epidemia să se relanseze din nou vara aceasta în Franţa'', a avertizat el în timpul unei vizite la o centru medical. Olivier Veran a îndemnat francezii să se vaccineze anti-COVID-19 pentru a evita un nou val epidemic major, insistând că schema completă de vaccinare este eficientă şi împotriva variantei Delta. ''Cu numai o doză, nu eşti suficient protejat. Dar cu ambele doze eşti protejat mai mult de 90% faţă de cazurile clinice mai grave, inclusiv cele provocate de varianta Delta'', a explicat ministrul francez.

Varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului, descoperită prima dată în India şi confirmată până în prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 98 de ţări, este deocamdată recunoscută ca fiind predominantă pe continentul european în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona.

În Germania, potrivit Institutului de boli infecţioase Robert Koch, această variantă era responsabilă pentru mai mult de 50% din noile cazuri de COVID-19 la începutul acestei săptămâni, faţă de 36% cu o săptămână în urmă.

OMS a confirmat estimarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), potrivit căreia varianta Delta a coronavirusului va deveni predominantă în Europa până în august.

De asemenea, OMS a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic în Europa: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cu testele alea atât de "fiabile"?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb