CIS Gaz deschide sucursală în Egipt şi livrează primele echipamente fabricate în România

T.B.
Companii / 26 februarie

CIS Gaz deschide sucursală în Egipt şi livrează primele echipamente fabricate în România

CIS Gaz, companie românească cu peste 30 de ani de activitate în construcţii-montaj conducte colectoare de transport şi distribuţie gaze naturale, precum şi instalaţii tehnologice de suprafaţă, continuă procesul de expansiune şi consolidare a prezenţei în Egipt prin deschiderea unei sucursale în Cairo şi livrează primele echipamente fabricate în România în cadrul proiectului Hayah Karima derulat de către guvernul egiptean, se arată într-un comunicat al CIS Gaz, remis redacţiei.

Hayah Karima este cel mai mare proiect naţional derulat de către statul egiptean prin care peste 1.400 de sate şi oraşe mici şi mijlocii vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale, conform sursei. În cadrul acestui program, CIS Gaz, în consorţiu cu Total Gaz, vor livra staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale fabricate în România. Echipamentele, constând în 22 de staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale, precum şi echipamentele necesare îmbunătăţirii a nouă staţii mai vechi, urmează să ajungă în Egipt până la finalul lunii martie a acestui an. Beneficiarul proiectului este compania de gaz egipteană Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS), informează compania.

Potrivit comunicatului, "Strategia noastră pe termen lung urmăreşte o creştere durabilă şi sustenabilă, bazată pe o evoluţie robustă, iar Egiptul este o piaţă în continuă creştere, cu o dezvoltare accelerată a infrastructurii gazelor naturale, ca de altfel în cam toate ţările din nordul Africii. Noua sucursală va îmbunătăţi capacitatea CIS Gaz de a deservi clienţii din regiune, fiind un pas strategic în creşterea şi inovarea continuă a serviciilor şi a soluţiilor companiei şi în afara graniţelor ţării", declară Sebastian Călugăr, CEO CIS Group.

Noua sucursală CIS Gaz urmează să devină operaţională până la finalul primului semestru din acest an şi va beneficia de infrastructură, tehnologie şi personal specializat pentru a asigura implementarea unor proiecte complexe, inclusiv cele vizate de cooperarea dintre compania românească şi Town Gas, cea mai mare companie de distribuţie de gaze naturale din Egipt, menţionează sursa. În toamna anului trecut CIS Gaz a semnat un memorandum de cooperare cu Town Gas, care s-a concretizat prin semnarea contractului de joint venture la începutul acestui an, prin care cele două companii vor susţine în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului şi distribuţiei gazelor naturale pe ambele pieţe, potrivit comunicatului.

În plus, în această perioadă, reprezentanţii CIS Gaz au participat la Forumul Economic Italia-România, care a avut loc la Roma, şi la târgul internaţional EGYPES 2024, transmite compania. Organizat în perioada 19-21 februarie 2024, EGYPES (Egypt Petroleum Show) este unul dintre cele mai importante evenimente regionale din industria de petrol şi gaze naturale, precizează sursa. Este pentru al doilea an când compania participă la târgul internaţional cu propriul stand pentru a-şi prezenta serviciile şi produsele în vederea identificării şi valorificării unor noi oportunităţi de cooperare în sectorul energetic. În acest an, companiile româneşti care au participat la EGYPES au fost CIS Gaz, Comes, Armax Gaz şi Euro Gas Systems, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb