"Cisco" renunţă la 6.500 de angajaţi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie 2011

La finele lunii aprilie, "Cisco" avea aproape 73.400 de salariaţi.

La finele lunii aprilie, "Cisco" avea aproape 73.400 de salariaţi.

"Cisco Systems" Inc., cel mai mare producător mondial de echipamente de reţele IT, va elimina circa 6.500 de posturi, respectiv 9% din forţa de muncă, în vederea reducerii cheltuielilor anuale cu un miliard de dolari şi a îmbunătăţirii profitabilităţii. Angajaţii afectaţi sunt din SUA, Canada şi alte ţări care nu au fost specificate de oficialii companiei.

Din cifra menţionată, 2.100 de posturi vor fi eliminate prin pensionare anticipată, iar restul prin concedieri. În urma acestei măsuri, compania va înregistra cheltuieli brute de restructurare de 1,3 miliarde dolari. Lucrătorii care îşi pierd posturile vor primi plăţi compensatorii vreme de şase luni şi asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă timp de patru luni.

În plus, "Cisco" vinde o fabrică din Mexic, acţiune în urma căreia va transfera 5.000 de angajaţi. Este vorba des-pre fabrica de receptoare TV şi echipamente de telefonie din Juarez, Mexic, care va fi vândută către "Foxconn Technology Group". "Cisco" a cumpărat aceas-tă unitate când a preluat "Scientific-Atlanta" Inc., în 2006.

Detaliile privind programul de reorganizare a "Cisco" vor fi anunţate la data de 10 august, când vor fi publicate rezultatele financiare ale companiei pe trimestrul al doilea.

Directorul executiv al companiei, John Chambers, a eliminat locuri de muncă şi a abandonat operaţiunile mai puţin profitabile, în condiţiile încetinirii sporirii veniturilor. Compania americană a pierdut cotă de piaţă pe anumite segmente în favoarea rivalilor "Juniper Networks" Inc. şi "Hewlett-Packard" Co.

Analiştii anticipează că, anul acesta, vânzările "Cisco" vor spori cu 7%, la 43 de miliarde dolari, avansul fiind inferior celui din 2010 (11%).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb