Cîştiguri semnificative pentru băncile europene

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 august 2004

HSBC raportează profituri record

Grupul bancar britanic "HSBC Holdings", cel mai mare din Europa după valoarea de piaţă, anunţă un cîştig record pentru prima jumătate a acestui an, în principal datorită achiziţiei societăţii americane "Household International". Beneficiul net al băncii însumează 6,35 miliarde de dolari, cu 55% mai mare decît cel de 4,1 miliarde de dolari, aferent primului semestru al anului trecut. Analiştii aşteptau un cîştig net de 5,26 miliarde de dolari pentru HSBC. Banca va plăti un dividend de 13 cenţi/acţiune pentru trimestrul al doilea.

Alina Vasiescu

"BNP Paribas" şi-a majorat cu 50% beneficiile

Banca franceză "BNP Paribas", a doua din ţară după valoarea de piaţă, a realizat, în trimestrul al doilea din 2004, un profit net cu 50% mai mare decît cel din aceeaşi perioadă a anului 2003, datorită constituirii unor provizioane mai mici pentru creditele neperformante. Cîştigul net al băncii franceze a fost de 1,35 miliarde de euro (1,62 miliarde de dolari) în perioada analizată, comparativ cu 902 milioane, în trimestrul al doilea al anului trecut. Analiştii anticipau un benficiu net de 1,02 miliarde de euro. Cifra de afaceri a băncii a fost de 4,74 miliarde de euro, în creştere cu 2%.

Alina Vasiescu

Rezultatele "ABN Amro" - peste aşteptări

Grupul bancar olandez "ABN Amro" a obţinut, în cel de-al doilea trimestru al anului în curs, un profit net care depăşeşte cu mult previziunile analiştilor. Acesta a sporit cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut, însumînd 987 milioane de euro (1,19 miliarde de dolari). Analiştii estimau un beneficiu net de numai 812 milioane de euro. Rezultatele ABN se datorează constituirii unor provizioane mai reduse, ca urmare a numărului mai mic de falimente.

"ABN Amro" resimte, acum, efectele unui program de restructurare început în urmă cu trei ani, program prin care a disponibilizat 10.000 de angajaţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb