Citic Capital şi Sonae Sierra, parteneriat pentru China

V.B.
Companii #Imobiliare / 24 aprilie 2014

Citic Capital Holdings Limited (firmă de plasament pentru investiţii alternative din China) şi Sonae Sierra (specialist internaţional în centre comerciale) au încheiat un parteneriat pentru furnizarea unor servicii de administrare a proprietăţii şi de închiriere către centrele comerciale din China, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Proprietar a 47 de centre comerciale cu valoare de piaţă de 5,6 miliarde euro şi administrator sau responsabil cu închirierea pentru 85 de centre comerciale la nivel mondial, Sonae Sierra va contribui cu know-how la acest parteneriat strategic. Totodată (având în vedere poziţia puternică deţinută de Citic Capital pe piaţa din China), acordul va permite ca Sonae Sierra să obţină cunoştinţe aprofundate despre piaţa chineză de retail, care se dezvoltă accelerat.

Deja aflată pe locul doi ca piaţă mondială de retail, cu un volum total al vânzărilor pentru bunuri de larg consum de 20,7 mii de miliarde de yuani (aproape 3,36 mii de miliarde de dolari), China are în continuare un potenţial imens de dezvoltare, mai ales în oraşele de rang 2 şi 3. Pentru centrele comerciale care vor să fie cu un pas înaintea concurenţilor de pe piaţă, va exista nevoia tot mai mare de a lucra cu firme specializate de administrare a activelor de retail, se mai arată în comunnicat.

Cu sediul la Shanghai, compania nou-înfiinţată aduce laolaltă o echipa multidisciplinară formată din profesionişti locali şi străini specializaţi în marketing, leasing şi administrare imobiliară. Echipa este pregătită să-şi ofere serviciile pentru proiectele de retail desfăşurate în prezent prin investiţii Citic Capital sau fondurile administrate de acesta.

Înfiinţată în 2002, Citic Capital Holdings Limited este o firmă de plasament pentru investiţii alternative şi de consultanţă. Firma administrează un capital de peste 4,5 miliarde de dolari aparţinând unor grupuri diverse de investitori instituţionali internaţionali. Principalele sale activităţi constau în investiţii de capital privat, active imobiliare, produse structurate de investiţii şi finanţare, administrarea activelor şi capital de risc. În prezent, Citic Capital are peste 200 de angajaţi, în birourile sale din Hong Kong, Shanghai, Beijing, Tokyo and New York. Citic Capital este deţinut de China Investment Corporation, fondul de investiţii de stat al Chinei, şi de Citic Group, cel mai mare conglomerat chinez prin filialele sale Citic International Financial Holdings Limited, Citic Pacific Limited şi Qatar Holding LLC. Prin fondurile pe care le administrează, Citic Capital a investit până acum în proiecte imobiliare, inclusiv trei centre comerciale din China şi are alte câteva în pregătire.

Sonae Sierra este o firmă internaţională specializată în centre comerciale. Compania deţine 47 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5,6 miliarde de euro şi este prezentă în 13 ţări, de pe 4 continente: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, România, Spania şi Turcia. Sonae Sierra administrează sau închiriază 85 de centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,7 milioane mp, care găzduiesc circa 8.300 de chiriaşi. În 2013, Sonae Sierra a primit peste 406 de milioane de vizite în centrele comerciale pe care le administrează. În prezent, Sonae Sierra are 6 proiecte în curs de dezvoltare (dintre care 4 sunt pentru terţe companii) şi alte 4 noi proiecte în plan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb