CITITORII NE SCRIU: "Remuneraţiile conducerilor TEL, SNN, SNG şi TGN nu sunt pe ordinea de zi a AGA"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 martie 2016

Specialiştii spun că acestea sunt deja trecute în contractele de mandat, conform OUG 109/2011, şi că nu mai este nevoie de aprobarea acţionarilor

Punctul referitor la fixarea remuneraţiei cuvenite pentru exerciţiul în curs membrilor consiliului de administraţie şi cenzorilor, conform prevederilor legii 31, art. 111, lipseşte din Ordinea de zi inclusă în Convocatorul AGA Transelectrica din luna aprilie, ne-a semnalat un cititor al site-ului www.bursa.ro, la rubrica de opinii. "Cerem ASF să dispună societăţii completarea Ordinii de zi şi republicarea Convocatorului. Aceeaşi problemă la SNN, SNG, TGN", a scris acesta.

Potrivit legii 31/1990 a societăţilor comerciale, Adunarea generală ordinară se întruneşte cel puţin o dată pe an, în cel mult 5 luni de la încheierea exerciţiului financiar. Articolul 111 al acestei legi arată: "În afară de dezbaterea altor probleme înscrise la ordinea de zi, adunarea generală este obligată (...) să fixeze remuneraţia cuvenită pentru exerciţiul în curs membrilor consiliului de administraţie, respectiv membrilor consiliului de supraveghere, şi cenzorilor, dacă nu a fost stabilită prin actul constitutiv".

Specialişti din piaţă susţin, însă, că, în cazul Transelectrica, membrii Consiliului de Supraveghere au fost selectaţi pe baza ordonanţei 109 privind selcţia managerilor profesionişti, iar remuneraţiile lor sunt stabilite în mandatele aprobate, deja, de acţionari. În opinia acestora, nu ar mai fi nevoie ca salariile să fie trecute prin AGA, în fiecare an.

Transelectrica a ţinut, în ultimii ani, mai multe Adunări Generale, în care a pus în discuţie fixarea limitelor generale ale remuneraţiilor membrilor Directoratului şi ale membrilor Consiliului de Supraveghere.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb