CITR, în calitate de lichidator judiciar al Hotel Coroana de Aur SRL, a vândut cu 3,48 milioane de euro + TVA hotelul Coroana de Aur, clădire reprezentativă pentru Bistriţa, cu o istorie de aproape 50 de ani, potrivit unui comunicat al companiei.
"Deşi încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească şi atrage investitori. În cazul de faţă, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistriţa, deţinută de antreprenori locali, respectiv fraţii Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitaţii publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului şi să îi continue istoria. Suntem bucuroşi, şi de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces şi că am reuşit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiţie", declară Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.
Proprietatea imobiliară hotelieră tranzacţionată în cadrul unei licitaţii publice ce a avut loc pe 21 decembrie, este situata pe Strada Piaţa Petru Rareş numărul 4 din Bistriţa, compusă din teren de 2.958 mp şi construcţie în regim de înălţime S+P+3E, cu o suprafaţă construită de 1.900 mp, desfăşurată de 8.492,36 mp şi utilă de 6.978 mp.
Situat În centrul Bistriţei, Hotelul Coroana de Aur a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al oraşului. În acel an, primul grup de turişti englezi - membri ai Societăţii Transilvania din Londra - au fost pionierii turismului influenţat şi inspirat de personajul Dracula.
Hotelul Coroana de Aur a beneficiat de o renovare de proporţii încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele. Hotelul oferă tuturor celor care îi trec pragul facilităţi moderne, într-o clădire impresionantă arhitectural.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2024, 12:43)
O zona /economie bazata pe turism ca pondere din piata - nu este rezilienta la socuri economice si de somaj bomba!
s c c r e t
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2024, 12:44)
Iar in primul rand "nu cumperi ieftin" cu somaj spre / pe minime!!! pentru ca "pretul" nu reflecta o medie istorica a fluxului de numerar scazut la o medie de rata a inflatiei /costurilor trecute prezente.
s c c r e t