CÎŢU: "Populaţia eligibilă, dacă se vaccinează, nu ar trebui să mai vorbim de un val patru al pandemiei de COVID în România"

J.P.
Miscellanea / 22 iunie 2021

"Populaţia eligibilă, dacă se vaccinează, nu ar trebui să mai vorbim de un val patru al pandemiei de COVID în România"

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că în cazul în care populaţia eligibilă se vaccinează nu ar trebui să existe un val patru al pandemiei de COVID, subliniind că, prin măsurile dispuse, Guvernul a dus vaccinul cam peste tot în ţară, conform Agerpres.

"Populaţia eligibilă, dacă se vaccinează, nu ar trebui să mai vorbim de valul patru şi ştiu că se discută foarte mult în spaţiul public în acest moment despre valul patru. Repet: nu avem niciun motiv să avem un val patru în România puternic. S-ar putea să avem un val patru, pentru că gripa vine în fiecare an, aşa s-ar putea să avem şi aici, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ, cu efecte semnificative, pentru că avem vaccin în România şi dacă ne vaccinăm, nu avem acest val patru", a afirmat Florin Cîţu la Palatul Victoria, în cadrul unei şedinţe pe tema beneficiilor vaccinării copiilor.

El a adus în atenţie riscul răspândirii rapide a variantei Delta, varianta indiană a virusului SARS-CoV-2, pornind de la anunţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe acest subiect.

" Deci, ăsta este un risc pe care-l ştim cu toţii, este deocamdată cea mai agresivă şi cele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate, acolo este vulnerabilitatea, şi, bineînţeles, comunităţile unde rata de vaccinare este mică. Deci, dacă ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, ar trebui să nu avem un val patru cu probleme, soluţia este simplă din punctul meu de vedere ", a declarat Cîţu.

Premierul a subliniat faptul că persoanele care aleg să se vaccineze fac acest demers pentru siguranţa lor şi a familiilor lor.

"Dacă alegeţi să vă vaccinaţi acum (...), vă vaccinaţi pentru dumneavoastră şi pentru siguranţa familiei dumneavoastră. Am spus acest lucru de fiecare dată: nu facem această campanie de vaccinare.... nu este vorba nici despre mine, nici despre domnul Gheorghiţă, nici despre domnul ministru Cîmpeanu sau alţi membri ai Guvernului, nici despre domnul secretar de stat Baciu, e vorba despre noi toţi, despre siguranţa familiei, despre o societate sănătoasă. Deci, facem acest lucru pentru noi toţi, pentru a reveni la normalitate. Ne vaccinăm pentru a proteja şi părinţii şi copiii, pe cei vulnerabili din familie ", a mai declarat Cîţu.

Acesta a punctat în context că, urmare a campaniei de vaccinare, începând cu 15 mai s-a trecut la relaxarea treptată a restricţiilor şi acest proces va continua.

"O cerinţă foarte mare a fost aceea de a redeschide, în zonele rurale, târgurile, talciocurile, târgurile de animale şi vom putea face acest lucru de la 1 iulie tocmai pentru că lumea se vaccinează şi, în zonele unde avem o rată de vaccinare mare, vom putea să le deschidem şi să le ţinem deschise, nu mai vorbesc de concerte şi aşa mai departe", a mai declarat Cîţu.

Premierul a subliniat, de asemenea, că Guvernul a dus vaccinul cam peste tot în ţară.

"Avem acum caravane care merg cu vaccinul în zone rurale, am făcut maratoane de vaccinare, în aeroporturi avem centre de vaccinare, în gări, la frontieră, înţeleg, am văzut şi în lanuri de lavandă câteva centre de vaccinare, la intrarea pe plajă vom avea. Deci, peste tot am dus, am făcut acest efort pentru a avea vaccinul oriunde, aproape de cetăţeni, doar pentru a se vaccina. Repet, e important ca, să scăpăm de această pandemie, să ne vaccinăm", a mai afirmat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Teroristii medicali ai lui Citu indeamna si copii sa se vaccineze incalcand flagrand recomandarile OMS. Iata ce scrie pe situl OMS.

     

    Children should not be vaccinated for the moment. 

    There is not yet enough evidence on the use of vaccines against COVID-19 in children to make recommendations for children to be vaccinated against COVID-19. Children and adolescents tend to have milder disease compared to adults. However, children should continue to have the recommended childhood vaccines. 

    1. Restul textului nu-l dai rusnacule? Lasă că-l pun eu.

      WHO's Strategic Advisory Group of Experts (SAGE) has concluded that the Pfizer/BionTech vaccine is suitable for use by people aged 12 years and above. Children aged between 12 and 15 who are at high risk may be offered this vaccine alongside other priority groups for vaccination. Vaccine trials for children are ongoing and WHO will up date its recommendations when the evidence or epidemiological situation warrants a change in policy. 

      It's important for children to continue to have the recommended childhood vaccines. 

    Vai de capul celor care s-au increzut in propaganda satanista si criminala facuta de Potaie si de doctorii Mengele din jurul sau, pt ca de acum incolo se vor pricopsi cu: tromboze, miocardite, sterilitate, afectarea creierului, atacuri de cord si cerebrale, sensibilitate extrema la bolile cu transmitere respiratorie, iar un pic mai incolo(in jur de aprox 2 ani), cancere si boli autoimune! Pt Iudele care au permis propaganda si masurile criminale legate de "otrava mortala din seringa" se impun ca pedepse, plutonul de executie, streangul sau sa fie aruncati in celule de 2pe2, deposedati de orice bunuri, iar familiile lor mafiote si nesimtite, aruncate in strada fara nicio letcaie!

    1. Ia-ți medicamentele pentru psihoză. URGENT!

      Da-i-le de urgentza lui ma-ta, care dupa ce a lustruit bastoanele paroase ale tuturor tiristilor de pe Centurile patriei, acum urla ca apucata de draci, spunand ca au gust de ch arlota! In plus, datorita mostenirii tale ereditare dezastruoase, si tu ar trebui de urgenta sa iei, mai ales ca si tu esti obisnuit cu "inghititul" !

    valurile astea sint o prosteala fara margini , un pretext stupid de a imbogati pharma si a-si justifica smecherii comisioanele grase .

    Catu este vandut la Big Pharma si ocultei mondiale...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb