CIUCĂ: "Analizăm posibilitatea achiziţiei în perioada imediat următoare a unei noi escadrile de avioane"

A.P.
Miscellanea / 7 noiembrie 2020

"Analizăm posibilitatea achiziţiei în perioada imediat următoare a unei noi escadrile de avioane"

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat că analizează posibilitatea ca, "în perioada imediat următoare", să fie achiziţionată încă o escadrilă de avioane, care trebuie să fie interoperabile cu cele pe care Armata le are deja, scrie News.

"Cu certitudine, analizăm posibilitatea achiziţiei în perioada imediat următoare a încă unei escadrile şi, în funcţie de posibilitatea pe care o putem identifica la cei care doresc să vândă aceste aeronave, vom demara cât se poate de repede acest proces de achiziţie.Un lucru este cât se poate de cert, indiferent de unde vom achiziţiona aceste aeronave, ele trebuie să fie interoperabile cu cele pe care noi le avem deja", a precizat Ciucă, într-o declaraţie de presă, susţinută împreună cu omologul său portughez, Joăo Titterington Gomes Cravinho, aflat în vizită oficială în România.

El a adăugat că, în acest moment, se află în procesul de finalizare a operaţionalizării primei escadrile de F16.

"În acest moment, suntem în procesul de finalizare a operaţionalizării primei escadrile de F16, ministrul Cravinho a menţionat faptul că anul viitor va fi recepţionată şi cea de-a 17-a aeronavă. În continuare, urmează ca partea de a declara capabilitate finală, operaţională, să se întâmple în momentul în care toate aeronavele vor trece prin procesul de modernizare şi upgradare. Ca atare, concomitent cu acest proces sunt în analiză posibilităţile şi oportunităţile prin care să continuăm acest proces de dotare a forţelor aeriene române cu avioane F16", a subliniat Nicolae Ciucă.

Cât priveşte avioanele MIG-21, ministrul român al Apărări a menţionat că acestea "sunt menţinute în viaţă" pentru că este nevoie de ele pentru apărarea spaţiului aerian.

"Avem nevoie de această capabilitate, avem nevoie de acoperi întreg spectrul de misiuni ale forţelor aeriene române pentru apărarea spaţiului aerian. Ca atare, folosesc acest prilej pentru a le mulţumi piloţilor din forţele aeriene române şi tehnicienilor, pentru eforturile pe care le fac, astfel încât să poată să menţină în stare de operabilitate avioanele MIG-21", a punctat Ciucă.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Mare dreptate are tovalent -ul din poza -in acest moment e mare nevoie de inca o escadrila de aripate cu care sa-l punem definitiv cu botul pe labe pe neastamparatul din rasarit ..Fleacurile cu oxigen , vaccinuri , microbi si alte lucruri murdare pot sa mai astepte !

    De ce se inarmeaza iohanis si orban atata,au informatii de incepetea unui razboi sau impotriva ....

    Nu exista pe piata vaccinul antigripal. Ce sa facem cu escadrilele de avioane?

    1. Sa traga cu rachete sol aer in virusi.

      Se poate deschide focul în spitalele de kkt din Romania...

    Deficit record, datorii peste datorii. Pericol de retrogradare.

    Bani de salarii nu-s. Bani de pensii nu-s. Bani de investiții nu-s. Ne împrumutăm de parcă nu mai e ziua de mâine. Cîțu își smulge isteric ultimele fire de păr care le mai are și țipă ca disperatul că opoziția ne condamnă la apocalipsă economică prin legile pe care le propune. În timp ce nu vrea să spună care va fi bugetul și cum plănuiește să aducă bani la acesta (că am înțeles că nu vor mări taxele). 

    Totul în timp ce domnul general-ministru ne pregătește psihologic pentru viitoare achiziții importante de armament. Ce să mai înțeleagă din asta proștii ce dau cu ștampila? 

    As prefera o autostrada, nu avioane, nici rachete.

    (Ma)Ciuca zice ca pastreaza MIG21 pentru ca "este nevoie de ele pentru apărarea spaţiului aerian" 

    MIG21 sunt niste cosciuge zburatoare care nici de pasari migratoare nu pot sa apere tara. 

    MIG21 sunt doar un mod de a sifona bani pe mentenanta si salarii platite inutil

    Rusine! 

    1. Toate bnurile enumerate de voi nu sunt esentiale.Achizitionind inca 2-3 escadrile vom putea depasi ,chiar dubla procentul din PIB destinat apararii,spre multumirea preaiubitilor nostri licurici ,iar rusii nu vor mai putea cucerii romania in 24 ore ,le va trebui 36 ore tocmai suficient cat ii este nevoia eurolei sa se trezeasca.Persoane informate sustin ca ,Balcanii vor face parte din noul spatiu economic rusesc.Attunci vom arunca la gunoi F 16 si o sa cumparam MIg uri retrase din SIRIA.CA SAI ROMANUL......

    Ma bucuram mai mult de o escadrila de F 35 pt., a sustine pe cele cumparate pina acum

    Eu cred ca astia tin cu tot dinadinsul sa piarda alegerile. Nu avem bani de spitale si tablete dar avem pt avioane casate de altii.

    Sunteti prosti? 

    1. Nu au cum sa le piardă. Vor veni masiv voturi prin posta, diaspora, etc,metode de furt cunoscute, brevetate pe timpul lu Băsescu.

      Keep the faith!

    Avem mii de scoli cu wcuri de kkt, insalubre, fara săpun și hârtie igienică și locotenenții lu Iohannis vor să cumpere încă un stol de avioane de la americani.

    Tineti-o tot așa, băieți, umpleți țara de arme! 

    Rusia nu va ataca nicicand Romania. Dar Rusia se va apara asa cum a facut-o intotdeauna daca va fi atacata. Si are din plin cu ce sa se apere. Cele cateva epave platite cu greu de romani sunt nesemnificative. Romania nu trebuie insa sa devina si sa fie centura de siguranta a vestului. Si nici avanpostul lor. Teritoriul Romaniei nu trebuie sa fie zona unde se vor rafuii cei mari, nu trebuie sa fie o noua peninsula Coreana, sau un nou Vietnam.

    Asa ca achizitiile lui Ciuca nu numai ca sunt inutile romanilor dar sunt si periculoase.

     

    1. Rusiei nu-i crapa maseaua sa cucereasca noi teritorii -are deja in exces , cu bogatii nemasurate - dar este interesata de constituirea unui cordon de siguranta care sa o fereasca de poftele politico-economico -teritoriale ale altor state , vezi aventurile politico -militare ale lui Napoleon si ,in special , Hitler , ahtiat dupa spatiu si resurse . Cand Rusia ,ma rog , URSS , a dus rachete in coastaFloridei , americanii s-au alarmat teribil , acum considera normal ca ei sa-si instaleze armele si trupele cat mai aproape de granitele Rusiei .Pe scurt , Rusia isi este suficienta siesi , nu are nevoie de alte cuceriri ,altii insa o invidiaza pentru ce are deja .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb