Ciucă: "Eroilor de la Timişoara le datorăm recunoştinţă"

T.B.
Politică / 16 decembrie 2023

Ciucă: "Eroilor de la Timişoara le datorăm recunoştinţă"

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis sâmbătă un mesaj la împlinirea a 34 de ani de la izbucnirea Revoluţiei din Decembrie 1989, acesta afirmând că sacrificiul şi curajul eroilor de la Timişoara au fost fundamentele pe care s-a clădit România liberă şi democratică de astăzi, potrivit paginii sale de socializare.

Conform sursei, ''Pe 16 Decembrie 1989, la Timişoara, a avut loc protestul decisiv împotriva comunismului în România. Fără Timişoara, nu ar fi fost posibilă căderea unui sistem care a ucis oameni, nu doar în România, ci în toată regiunea noastră'', transmite Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, represiunea de la Timişoara a expus în faţa lumii întregi ferocitatea unui regim cuprins de frica de a nu pierde puterea: ''Acţiunea aducerii la crematoriul din Bucureşti a cadavrelor timişorenilor ucişi, arderea lor în timpul nopţii şi deversarea cenuşii la canal a arătat dimensiunea dispreţului pe care regimul comunist îl avea faţă de oamenii liberi. Eroilor de la Timişoara le datorăm recunoştinţă, curajul şi sacrificiul lor fiind fundamentele pe care s-a clădit România liberă şi democratică de astăzi'', a mai transmis Nicolae Ciucă, potrivit paginii sale de socializare.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Singurul politician roman ce inca isi mentine cu siguranta„ linia de plutire ”.Toti ceilalti au intrat in balacareala obisnuita cu acuzele de tot felul atasate . Calm , atasat valorilor romanesti , demn si iubitor de tara , generalul isi va face datoria in orisicare situatie .Probabil ca vedeti diferenta chiar daca Ciuca nu este oratorul desavirsit .Calitatile individuale compenseaza .Nu mai este vremea Politruciilor guralivi dar lipsiti de esenta atit de necesara in vremurile de razboi .

    1. Cate pensii speciale are?

    Le datoram eroilor recunostinta dar si protestatarilor si armatrei si securitatii din dec 89 ca nu au degenerat protestele intr o baie de singe si razboi civil ! Ca vedem alte popoare absolut distruse si decimate ,ajunse in pribegie din proteste (initial pro democratie ) care de fapt sunt instigate de servicii straine secrete care astfel doreau rasturnarea unui regim . Chiar presupunind ca ar fi fost un proiect bun pro democratie in spate ,vidul de putere inevitabil si imixtiunea serviciilor secrete straine avea potential distructiv extrem si pt Romania din dec 1989 . Pai sa ne uitam unde e eroul ...Laslo Tokes acum ,si ce anume spune ...acest erou in sec 21 ,comparam cu ce se intimpla in Siria ,in UKR ,in Armenia ,in Kosovo ,in Irak...si intelegem mai bine ce au de facut liderii politici versus indicatiile din exterior !

    1. Și Romania are pribegie prin Europa și America dar a fost făcută încet , încet în funcție de cum au fost distruse fabricile din uzinele in care au lucrat milioane de români timp de 34 de ani . Cate fabrici și uzine sunt deschise de către afaceriștii români ??? Niciuna pentru că fabricile și uzinele sunt deschise de către afaceriștii germani , austrieci și elvețieni care au găsit forță de muncă ieftină , materii prime ieftine și impozite și taxe ieftine iar profitul obținut de către aceste state este trimis în țările lor pentru ca sa fie finanțata Agenția Spațiala Germana care asigura securitatea și informațiile secrete și celorlalte state partenere secrete cu RFG ul.

      Nu prea ai habar de economie de piata cit despre fabrici facute doar ca sa produca pagube nici nu poate fi vorba .

    Da, altfel nu puteai sa sari de la plutonier la general.

    1. inca sari coarda

    Recunostinta dar nu justitie !

    huooo

    Ce stii, ma Ciuca, tu despre eroism si recunostinta? Aceste notiuni sunt vorbe goale la tine. Imbuibatule. Cocotatule. Plagiatorule. Parvenitule. Ingamfatule. Tu esti doar inca o nulitate in fruntea statului roman.

    1. ...

      iar minti de ingheata apele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb