Ciucă: Grupul liberal conservator va avea 37 de deputaţi PC şi PLR

A.C.
Politică / 2 septembrie 2014

Grupul parlamentar liberal conservator din Camera Deputaţilor va avea 37 de deputaţi aparţinând PC şi PLR, "cu perspectivă de întărire", a precizat, ieri, liderul grupului Bogdan Ciucă, care a spus că acesta va fi al treilea grup ca mărime din Cameră, transmit surse din presă.

El a declarat că grupul conservator îşi continuă, astfel, activitatea într-o formulă întărită şi cu o altă denumire, fiind completat cu deputaţii de la PLR, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

"Devenim cel de-al treilea grup ca mărime la nivelul Camerei Deputaţilor. Această colaborare la nivel parlamentar este extrem de utilă din persectiva îndeplinirii promisiunilor electorale făcute de USL", a adăugat Ciucă.

El a arătat că, în zilele următoare, senatorii PC şi ai PLR vor semna un protocol de colaborare şi vor forma şi la Senat un grup comun.

Vicepreşedintele PC Codrin Scutaru a precizat că aceste grupuri comune vor susţine măsurile de centru-dreapta din programul de guvernare până la finalul anului 2016, urmând să fie trecute un set de 10 măsuri.

"E un pas important pentru electoratul de dreapta şi cred că există o afinitate naturală între doctrina liberală a PLR, care sunt continuatorii PNL istoric şi doctrina PC, social-liberalismul modern", a spus Scutaru.

Deputatul Radu Stroe a afirmat că se continuă colaborarea cu PC în plan parlamentar şi că vor fi avute în vedere angajamentele politice ale USL.

Liderul grupului deputaţilor PC, Bogdan Ciucă, a anunţat, ieri, în plen, formnarea grupului liberal conservator care cuprinde deputaţii PC şi cei ai PLR, precizând că PC şi PLR au semnnat un protocol în acest sens.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat că 20 de deputaţi s-au afiliat acestui grup liberal-conservator.

Zgonea a anunţat că deputaţii Mirel Pârgaru, Octavian Bot, Virgil Guran, Ursărescu Viorel, Dumbrăveanu Paul, Florică Calotă Cătălin Cistenuţă şi Constantin Gălan au trecut de la PNL la grupul nou înfiinţat liberal conservator.

Pe lângă aceştia au trecut la noul grup şi Daniel Chiţoiu, Ion Cupă, Mihai Stănişoară, Viorel Palaşcă, Andrei Gerea, Radu Stroe, Nicolae Alexandri, Graţiela Gavrilescu, Marcu Nicu, Sorin Teju şi Mirel Taloş.

După acest anunţ, Valeriu Zgonea a suspendat şedinţa Camerei pentru a se reface structura Camerei în funcţie de noua pondere a grupurilor.

Camera Deputaţilor urma să-şi aleagă structurile de conducere Biroul Permanent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ia sa vedem cine sunt cei 20 de "stimabili"? Cu exceptia lui Stroe, ultraafectatul ca in mandatul lui a avut loc o catastrofa, a lui Chitoiu - care printre alte "mari realizari" in finante si economie, a "raspuns cu capul" in fata premierului Ponta ( ca asa a fost avertizat, nu?) pentru "succesul necontestat" in privatizarea Oltchim (acum vedem si ce inseamna in viziunea Guvernului actual raspunderea...stai aici, ca esti de-al nostru!) si de Gerea, afirmat si el ca ministru tot in cazul Oltchim, prin legaturile cu firmele care au achizitionat la preturi de toata jena materiale "deseuri" din societate...in rest, "no name-uri", care conteaza doar ca numar de voturi in Parlament. Cand se vor invata oare partidele ca nu cu astfel de oameni se face politica?

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb